StoryEditorOCM
DubrovnikPROGRAM RAZVOJA OTOKA U 2022.

Nova bespovratna sredstva za Elafite; Lopud će dobiti energetski učinkovitu javnu rasvjetu

Piše dv
18. svibnja 2022. - 13:36

Donesena je Odluka o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2022. godini od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a među projektima kojima se odobrava financiranje je i ''Nabava i implementacija energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu''.

 

Projekt, kojeg je na Javni poziv Ministarstva prijavio Grad Dubrovnik, ostvario je sufinanciranje u iznosu od 173.000,00 kuna, što iznosi oko 50% ukupne investicije.

 

Grad Dubrovnik razvija se održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvore energije te se s tim ciljem provodi i cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, što će osim financijskih ušteda doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

 

Nastavno na ova nastojanja prijavljen je i navedeni projekt za energetski učinkovitu javnu rasvjetu na otoku Lopudu, čija je ukupna vrijednost investicije 352.811,25 kuna, a odobrena bespovratna sredstva Ministarstva osigurat će gotovo polovicu potrebnog iznosa.

19. travanj 2024 11:33