StoryEditorOCM
DubrovnikNALAZI NEGATIVNI|

NEMA NOVOZARAŽENIH, NEMA KRŠENJA MJERA Vrijeme vas mami, ali suzdržavajte se...

Piše DV
17. travnja 2020. - 12:36
-Ostajemo na brojci 100, iako smo uzorke poslali u Zagreb, ali se još ne smijemo opustiti. Situacija je ozbiljna," izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Preko 500 osoba je u samoizolaciji, dodao je Župan. Do danas je prema Zagrebu upućeno 1108 nalaza, a nalazi od jučer su negativni, ni danas nemamo novozaraženih. Jedna je osoba izišla iz karantene, hospitalizirane su 32 osobe, 22 u Općoj bolnici Dubrovnik, 10 u Studentskom domu. U zadnja 24 sata imamo i 3 izliječene osobe - zaključio je načelnik županijskog Stožera Joško Cebalo.

"Na  Infektologiji je 20 osoba, na intenzivnoj dvije, jedna je iz Doma umirovljenika u Dubrovniku, a druga iz pločanskog Doma, na respiratoru su ali nisu intubirane. U Splitu je još jedna osoba u nepromijenjenom stanju. Još su dvije osobe ozdravile, a nijedan dzravstveni djelatnik Opće bolnice, osim onih koji su na bolovanju, više neije u izolaciji, u punom smo pogonu koliko je to moguće - dodao je ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

"Zahvaljujem medijima, pacijentima, rodbini, sugrađanima koji se pridržavaju mjera i svima koji su nam dali razne donacije - bilo financijske ili u opremi i potrošnom materijalu ali i uslugama. 3 milijuna kuna u novcu i milijun i pol vrijednosti u opremi i sredstvima. Dogodila se pozitivna interakcija među pacijentima, djelatnicima i sustava, zahvaljujem što smo svi ovdje na istoj strani. Posebno pozdravljam i zahvaljujem jednom učeniku šestog razreda, Hrvoju, koji nam na razne načine cijelo ovo vrijeme pomaže." - dodaje Bekić.

Načelnik Pu Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević ponovio je apel o suzdržavanju okupljanja i kršenju samoizolacije koji će se, dodao je, i ovog vikenda s lijepim vremenom, posebno nadgledati. Apelirao je i na mopediste i motocikliste rečenicom - prazne ceste nisu piste- kako bi bolja situacija u prometu i manje nesreća i ostali takvi.
24. travanj 2024 02:35