StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOGALERIJA

ŽUPAN I GRADONAČELNIK NA PUNKTU Masovno cijepljenje u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, cijepi se 1.500 turističkih i djelatnika žurnih službi

Piše DV
8. svibnja 2021. - 09:41
Gradonačelnik Mato Franković posjetio punkt cijepljenja gdje se danas cijepi 1.400 turističkih djelatnikaBožo Radić/cropix

Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-nerretvanske županije Joško Cebalo, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić i ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, jutros su obišli punkt cijepljenja protiv bolesti COVID-19, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

image
Župan Nikola Dobroslavić obišao punkt cijepljenja u Sportskoj dvorani u Gospinom polju
Božo Radić/cropix

- Situacija ide u dobrom smjeru, a cilj nam je dosegnuti 70 posto turističkog prometa iz turističke 2019. Brojka procijepljenih osoba se povećava, čime se u prvom redu osigurava imunitet naših sugrađana, ali i stvaraju preduvjeti za sigurnu turističku sezonu – naglasio je župan Dobroslavić.

image
Župan Nikola Dobroslavić obišao punkt cijepljenja u Sportskoj dvorani u Gospinom polju
Božo Radić/cropix

- Najjužnija županija danas cijepi 1.500 turističkih djelatnika i djelatnika žurnih službi, jučer je u Konavlima cijepljeno 500 osoba, a dan ranije na dubrovačkom punktu još 1.500 osoba – potvrdio je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Punkt masovnog cijepljenja u Dubrovniku jutros je obišao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

- ‘Danas cijepimo preko tisuću djelatnika u turizmu što je jaka poruka, posebno prema emitivnim tržištima, da će dolazak u Dubrovnik biti siguran jer će turisti biti u kontaktu s osobama koje su prethodno cijepljene. Veseli nas činjenica kako je Delta Airlines potvrdila let prema Dubrovniku, a već prije imamo potvrđen United Airlinesa. Ako gledamo ukupni broj sjedala trebali bi realizirati dolazak oko 40 tisuća putnika iz SAD-a što je veliki broj. Dubrovnik je posljednji put na ovaj način bio povezan sa SAD-om prije Domovinskog rata i zbog toga je ovaj uspjeh veći. Veseli nas činjenica da smo jučer dobili službenu obavijest da i KLM leti od lipnja do listopada iz Amsterdama za Dubrovnik. Inače, izvrsne su najave letova - rekao je prilikom obilaska dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

image
Gradonačelnik Mato Franković posjetio punkt cijepljenja gdje se danas cijepi 1.400 turističkih djelatnika
Božo Radić/cropix

Na važnom nam britanskom tržištu trenutačno smo u ‘narančastoj zoni‘.

- Uz uvjet da se ljudi cijepe, vjerujem da ćemo u idućih 20-ak dana kao zemlja doći u zelenu zonu. Trendovi su za sada dobri, u Dubrovniku već boravi dio turista koji dolaze putem osam međunarodnih linija. Gosti se osjećaju sigurno, brojke su sve manje i optimistični smo što se tiče nadolazeće turističke sezone - poručio je Franković.

20. travanj 2024 06:46