StoryEditorOCM
DubrovnikAGLOMERACIJA DUBROVNIK |

NAPREDUJU RADOVI U MOKOŠICI I ŠTIKOVICI Postavljeno oko 1,8 kilometara cjevovoda

Piše Dv
28. kolovoza 2020. - 14:39
Napreduju radovi Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom.

Na dijelu gradilišta u Mokošici, gdje je investicija u svibnju i započela, do sada su izvedeni radovi u dužini od 900 metara, a što predstavlja otprilike trećinu ukupnog zahvata na tom području. Ukupno je postavljeno oko 1,8 kilometara cjevovoda. Samo na području Mokošice izgradit će se oko 3,5 kilometara novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometara cjevovoda vodoopskrbe.

Trenutno se radovi odvijaju u ulicama Na moru, Za Beledinovo, Putu za Pobrežje te Putu od Osojnika.

Istovremeno je u Štikovici izvedeno 480 metara cjevovoda vodoopskrbe, i to na području od tamošnje vodospreme do ulaza u naselje, a što predstavlja četvrtinu ukupne predviđene dužine. Početkom sljedećeg tjedna kreću radovi na području sjevernog ulaza u Štikovicu do samog naselja.

Radovi se izvode fazno, a u okviru 44 milijuna kuna vrijedne investicije izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci.

Veći dio investicije, oko 75 posto, Vodovod je prijavio na 881.208.682,00 kuna vrijedan EU projekt Aglomeracija Dubrovnik, za koji je u srpnju ishodovano odobrenje u nacionalnoj proceduri od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

Paralelno s radovima na trasi vodovodne i kanalizacijske mreže, Grad Dubrovnik na području Mokošice izvodi i zahvat rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete. Postavljaju se stupovi za rasvjetu visine pet i šest metara u ulicama Put od Osojnika, Put za Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru, ukupne dužine 3080 metara. Investicija vrijedna 797.524,54 kuna bez PDV-a osigurat će energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu te kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa za sve sudionike.
19. travanj 2024 03:39