StoryEditorOCM
DubrovnikNa Stradun bez ombrela ili...

Nakon dva dana kiše slijedi nova promjena vremena, hoće li nam na Silvestrovo trebati kape i rukavice?

Piše DV /JL
26. prosinca 2021. - 11:35

Vrijeme nam se nije smilovalo za Božić, ali za Novu godinu bi priča mogla biti nešto drugačija, barem ako je suditi po dugoročnoj prognozi DHMZ-a. Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HRT je najavila da od utorka dolaze sunčaniji dani, od srijede ponovno raste temperatura, a ako se pogleda nešto dugoročnija temperatura na Staru godinu u petak nas čeka prekrasno vrijeme s temperaturama višim od deset stupnjeva, čak i u unutrašnjosti, prenosi jutarnji.hr.

image
Okićeni Stradun za blagdane
Tonci Plazibat/Cropix

- Blagdan Svetog Stjepana u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će oblačan. Povremeno će padati kiša, osobito do sredine dana. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda između 3 i 7 °C. Uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar u središnjoj Hrvatskoj bit će hladnije, osobito na zapadu. Prijepodne te ponovno navečer padat će kiša, a u uz granicu sa Slovenijom prema kraju dana je povremeno moguć i snijeg.

Snijega može biti i u Gorskom kotaru, dok će u ostalim krajevima zapadne Hrvatske padati kiša, lokalno obilnija najvjerojatnije u Lici i podno Velebita. Ujutro vjetar većinom slab, no popodne ća zapuhati jugo, umjereno do jako koje će navečer okrenuti na buru. Temperatura u gorju od 0 do 5 °C, u Lici do 8 °C, a na sjevernom Jadranu većinom između 8 i 13 °C.

25. travanj 2024 18:36