StoryEditorOCM
DubrovnikSUSRET DJECE BRANITELJA

NAJBOLJI SU Djeca Dubrovačko-neretvanske županije osvojila 8 odličja

Piše DV
2. rujna 2018. - 14:37

I ove godine bilo je veselo u dječjem kampu "Veli Jože"u Savudriji kod Umaga na 17. po redu Susretima djece hrvatskih branitelja. Susreti su doržani u organizaciji krovne Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata RH, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Kao i prošle godine, pred više od 500 djece s voditeljima iz svih županija i grada Zagreba otvorio je ministar hrvatskih branitelja gosp.Tomo Medved. Dubrovačko-neretvansku županiju je predstavljalo 45 djece s voditeljima koji su na najbolji mogući način predstavili svoje gradove i županiju.

- Prvi put na ovim susretima se dijelio pehar za najuspješniju županiju a s dvije zlatne,dvije srebrene i četiri brončane..(ukupno 8)
visoko u zrak su ga podigla djeca s juga Lijepe naše. Na putu za Savudriju djeca su u Kozarcu,općina Marina kod Trogira položili cvijeće,zapalili svijeću i pomolili se na grobu heroja Domovinskog rata,Andrije Matijaša "Pauka".

Na domjenku kod donačelnice općine Marina Katarine Kazoti-Jerković,razmjenjeni su prigodni darovi a djeca su majci pokojnog Pauka Anki darovali umjetničku sliku,portret Pauka,rad dubrovačkog branitelja Roberta Kralja - izvijestio je predsjednik UHDDR-a najjužnije županije Ivan Gabelica.

Dodao je kako je izaslanstvo Županije pri povratku iz Savudrije sada već tradicionalno put vodio vrletima Velebita,u Krivi put gdje su položili vijenac,zapalili svijeću i pomolili se na grobu stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana.

Brigadirova majka im je ispričala o djetinjstvu i odrastanju svog,kako ga ona zove,"Dada"što je mnogima od djece izmamilo suzu na oko.

- Cilj ovakvog druženja,osim brojnih prijateljstava,upoznavanja raznih krajeva naše Domovine jest i sjećanje na sve one koji su sudjelovali u stvaranju jedine nam Republike Hrvatske - rekao je Ivan Gabelica.



 

25. travanj 2024 10:01