StoryEditorOCM
DubrovnikREZERVIRANO!

Oko Volantine više parkirnih mjesta osvanulo s oznakom MUP, iz PU dubrovačko-neretvanske objasnili razlog

Piše dv
19. siječnja 2022. - 15:16

Stanovnici Volantine i kuća oko Bogišićeva parka javili su nam o više parkirnih mjesta koja su jutros osvanula pod oznakom MUP-a. Što je razlog označavanju parkinga koji gravitira privremenom sjedištu Prometne policije, raspitali smo se u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Na naš upit zbog čega je iscrtana nova horizontalna signalizacija i ulaze li parkirna mjesta u sustav gradskih parkirališta, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup je odgovorila:

- Razumijemo nezadovoljstvo stanara i građana koji dolaze obaviti administrativne poslove, ali je PU dubrovačko-neretvanska zbog izgradnje nogostupa za djecu ostala bez nekoliko parkirnih mjesta. U dogovoru s Gradom Dubrovnikom kao kompenzaciju smo dobili druga mjesta, istina udaljenija od zgrade policije na Ilijnoj glavici, ali smo pristali jer razumijemo i podržavamo potrebe djece i njihov siguran dolazak do škole.  Nažalost, problem s parkirnim mjestima nije u nadležnosti policije, već lokalne samouprave.  I sama naša postaja prometne policije se svakodnevno suočava s nedostatkom parkirnih mjesta - kazala je Biskup.

24. travanj 2024 03:46