StoryEditorOCM
DubrovnikSIMBOLIČNO|

MOST NA DUBROVAČKOM MOSTU Predstavili kandidate za desetu izbornu jedinicu

Piše DV
21. lipnja 2020. - 00:27
Simbolično na Mostu dr. Franja Tuđmana MOST nezavisnih lista organizirao je konferenciju za medije na kojoj su predstavili svoje kandidate za X. izbornu jedinicu.
-Lista pokriva sva mjesta u X. izbornoj jedinici. Neki od ovih ljudi, kao što su Maro Kristić i Ivica Dajak već su opravdali povjerenje. Dosta nam je politike žetončića, vjerujem da je svakome nakon ove tri godine iskustva sasvim dovoljno. Mi nismo došli dizati ruke nego smo došli mijenjati situaciju u Hrvatskoj. Građani će odlučiti na izborima i reći tko je opravdao povjerenje. Samo želim podsjetiti građane što su oni sve obećavali, obećavali su milijarde, a koliko se tih projekata ostavrilo u zadnje dvije, tri godine, to je nula kuna. Apeliram na građane da ne slušaju što govore nego da mjere što rade. Došli smo u Vladu promijeniti stvari, nije im odgovaralo da mijenjamo zato su nas na kraju i isključivali. Kada smo predložili teritorijalni reustroj, u tome trenutku su nas isključili iz Vlade. Ovakav sustav kakav je danas nije održiv – rekao je Petrov.
Petrov je kritizirao Plenkovićevu Vladu zato što nisu htjeli omogućiti elektroničko glasovanje te se nada kako će svim građanima biti omogućeno izaći na izbore s obzirom na pandemiju koronavirusa, poručuje kako je na njima da pronađu rješenje.
Kandidati MOST-ove liste za X. izbornu jedinicu su: Božo Petrov, Ante Kujundžić, Ivana Ljulj, Maro Kristić, Gloria Matulin, Jakoslav Rojnica, Frane Pleić, Nada Jeličić, Ivica Dajak, Julija Zupčić, Martina Ostojić, Ivan Mataga, Matea Vučković i Ivica Kukavica.
-Izuzetno mi je drago da danas imamo predstavljanje upravo na ovome mjestu jer se s ove pozicije vide svi ključni i strateški resursi ovoga grada. Za dvije godine koje sam proveo u Hrvatskom saboru su upravo ove teme za koje sam se zalagao, bitka za plato Srđa, ne trebam posebno spominjati govore nakon kojih su smijenjeni članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, a spriječena je i dodjela koncesije za terminal za brodove na kružnim putovanjima francusko-turskom konzorciju. Investicije koje danas radi ova Gradska uprava, a to je projekt ceste Most – Pobrežje, kao i Lapadska obala ne bi bili mogući da Most tada nije promijenio zakon o izvlaštenju i naknadi koji je omogućio da procesi izvlaštenja budu odvojeni od procesa utvrđivanja naknade – rekao je na konferenciji za medije Maro Kristić.
19. travanj 2024 11:44