StoryEditorOCM
Dubrovnikneslužbeni rezultati kotarskih izbora

Mokošica, Gruž, Lapad, Montovjerna, Pile-Kono i Ploče iza Grada neslužbeno HDZ-u, s platforme Dajmo ruke ‘preživio‘ samo Marin Krstulović u Gradu, u Komolcu najbolja lista Toma Kristovića

Piše DV
6. studenog 2022. - 20:46

Na izborima za mjesne odbore i gradske kotare u GK Pile-Kono kandidirao se rekordni broj lista, čak njih pet, ali pobijedila je HDZ-ova lista s nositeljicom Katarinom Doršner s 249 glasova.

-Sretni smo, kotar je ogroman i nije lako zadržati prednost, čestitam i drugim kandidatima, posebno ljudima iz kotara. Trudit ćemo se i raditi još i više u iduće četiri godine" - poručila je Doršner. 

image

Održana prva konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora Plana upravljanja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Najviše glasova u GK Grad osvojio je s platforme Dajmo ruke dosadašnji predsjednik kotara Marin Krstulović, 320, a lista HDZ-HSLS-Hrvatski suverenisti osvojila je 174 glasova, 8 nevažećih - podaci su iz kotara Grad.

-Valja radit‘! I to je zasad to! Kad bude službeno sve, lako ćemo davati izjave, a dotad se treba boriti" - kratko je poručio Krstulović koji je, izgleda, jedini s platforme Dajmo ruke uspio preživjeti i proći u novi mandat od četiri godine, dok su u ostalim gradskim kotarima uglavnom pobijedile liste HDZ-a i partnera. Ali rezultati su još neslužbeni.

image

Marin Krstulović, predsjednik Vijeća GK Grad

Tonći Plazibat/cropix/Tonći Plazibat/cropix

U Gradskom kotaru Ploče iz Grada vodila se tijesna borba no prevagnuli su glasovi, njih 218, za HDZ-HSLS s nositeljem Đanijem Banovcem, dok je 211 glasova osvojila lista platforme Dajmo ruke s nositeljem Srđanom Obadom. Bilo je i nevažećih listića.

Lista HDZ-HSLS je uvjerljivo dobila na oba biračka mjesta u GK Mokošica s nositeljem Borisom Čikatom i to na jednom biračkom mjestu s oko 300 glasova, dok je KLGB nositeljice Antonije Knežević osvojila 175 glasova, a s platforme Dajmo ruke nositeljica Katarina Šilje osvojila je pak 115 glasova. Na drugom biračkom mjestu u Mokošici HDZ-ova lista osvojila je 283 glasa, KLGB Antonia Knežević je osvojila 71, a KLGB Katarina Šilje 57 glasova. 

HDZ-ova lista s nositeljem Stjepanom Đuričićem pobijedila je u GK Gruž s 262 glasa, Marijo Anđelić s platforme Dajmo ruke imao je tek nešto malo manje 229.

U GK Montovjerna pobijedila je HDZ-HSLS lista s nositeljem Arielom Žitkovićem s osvojenih 342 glasa, slijedi ih platforma Dajmo ruke s nositeljem Ladom Pletikosićem sa 167 glasova.

Gradski kotar Lapad u idućem mandatu vodit će lista HDZ-HSU s nositeljem Paulom Miloglavom koja je osvojila 224 glasa, i sa samo tri glasa više od platforme Dajmo ruke nositeljice Anamarije Miletić.

Podaci iz GK Komolac govore da je pobijedila je lista Toma Kristovića s 232 glasa, dok je HDZ izgubio s 203 glasa.

Rezultati su, napominjemo, još uvijek neslužbeni, moguća su manja odstupanja.

20. travanj 2024 14:18