StoryEditorOCM
DubrovnikKAOS NA PROMETNICAMA

Mato Franković: Pogreška je bila krenuti u asfaltiranje Splitskog puta sada. To je trebalo raditi u ožujku!

Piše dv
8. svibnja 2023. - 12:45

Gradski vijećnik Saša Škrabić (SDP) spomenuo je prometni kaos na području grada proteklih dana.

- Prošli tjedan zatvara se Splitski put na Kantafigu se obavljaju radovi dobili smo zatvoreni krug. Što je sa žurnim službama koje ne mogu proći?

Trebala bi se, smatra Škrabić, uvesti zabrana izvođenja radova tijekom dana te da se sanacija i asfaltiranje cesta odrađuje noću ‘kao što se to radi u svim europskim gradovima čime su smanjili kilometarske gužve na prometnicama‘.

Mato Franković:

- Ne znam koji to europski grad radi noću, ja ga još nisam vidio. Moja iskustva od Pariza pa nadalje gdje god sam bio svugdje vladaju ekstremne gužve u prometu. Pođite u Zagreb, dovoljno je. Ako od zračne luke za sat vremena dođeš do trga sretan si čovjek. Prednost Dubrovnika je što imamo u razdoblju od kraja listopada do sredine travnja prilično ugodnu situaciju što se prometa tiče. U sezoni gužve su na prometnicama uobičajena stvar i teško je u bocu od litre ulit dvije, to nije moguće. Kad padne kiša onda nam se događaju blokade i moramo intervenirati s prometnim redarstvom i policijom. Gužve proteklih desetak dana nisu izazvale turističke gužve već radovi na ulicama. Slažem se da to ne izgleda dobro. Postoji dio radova koji je moguće izvesti samo tijekom dana a to mislim na one koji nas očekuju na Aglomeraciji Dubrovnik gdje već sada imate ulice poput Kardinala Stepinca gdje se vrše ti radovi. Radit će se u sezoni i ove i iduće godine jer se posao mora napraviti. Asfaltiranje glavnih pravaca treba birati drugo vrijeme i dogovarati s izvođačima da to budu poslijepodnevni ili večernji sati. Ali tu je i pitanje opskrbljivača asfaltom. Tu će više faktora morati biti uključeno. Sad smo asfaltirali Splitski put i idućih sedam, osam godina ih neće trebat dirati. Tako i Ante Starčevića. Moramo birati kad što i na koji način. Pogreška je bila krenuti u asfaltiranje Splitskog puta sada. To je trebalo raditi u ožujku.

24. travanj 2024 19:41