StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA ZA MEDIJE

Maro Kristić Mostov je kandidat za gradonačelnika, a o zamjeniku, kandidatu za župana i programu nekom drugom prilikom

Piše Kristina Filičić
16. veljače 2021. - 10:48

Mostov gradski vijećnik i koordinator za Dubrovnik Maro Kristić kandidat je te stranke za gradonačelnika Grada Dubrovnika. Najavljeno je to na današnjoj press konferenciji u novim MOST-ovim prostorijama. Predsjednik stranke Božo Petrov dao je podršku Kristićevoj kandidaturi kazavši kako je njihov kandidat za gradonačelnika 'kroz aktivno sudjelovanje u Gradskom vijeću zavrijedio povjerenje građana Dubrovnika'.

- MOST nakon četiri godine političkog djelovanja u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, dobio je svoju organizaciju i osigurao prostor. Na lokalne izbore izlazimo samostalno - s listom i svojim kandidatom, vjerujem opravdano s velikim očekivanjima - kazao je Maro Kristić te dodao kako njihovoj organizaciji svaki dan pristupaju novi ljudi te kako imaju preko 100 aktivnih članova i simpatizera. Najavio je kako će u narednom razdoblju predstaviti predizborni program koji je 'okrenut građanima i odraz je stvarnih potreba građana' te kako će na listi biti društveno prepoznati ljudi. O konkurenciji za predstojeće izbore nije htio ovaj put govoriti, samo je istaknuo kako „su svi imali priliku pokazati se kroz protekle četiri godine što su sve uradili za građane“.

Kristić nije otkrio ime svog zamjenika, a istaknuo je kako je nekoliko imena u igri te da će o tome javnost obavijestiti u narednom vremenu.

Iako je bila najavljeno da će predstaviti i kandidata za župana, a u medijima se špekuliralo da bi to mogao biti čelnik mosta Božo Petrov, na konferenciji za medije sam Petrov je kazao kako o tome neće ovom prilikom.

- S obzirom na nove dobre informacije koje su se pojavile u javnosti podijelit ćemo ih najprije s članovima stranke pa smo odlučili odgoditi predstavljanje kandidata za župana – kazao je Petrov.

Na novinarsko pitanje kako su ga nazivali političkim konvertitom te zašto misli da bi građani njemu dali povjerenje Maro Kristić je kazao:

- Činjenica da sam promijenio dvije, tri političke stranke ne znači da sam mijenjao stavove. Vrjednije je kod političara mati stav nego eventualno promijeniti neku stranku ako se ne slažete s njezinim djelovanjem.

Kako bi se nosio s problemom dugova koje Grad ima, Kristić je kazao kako godinama već kao vijećnik ukazuje na taj problem.

- Tko god postao gradonačelnik neće mu biti lako. Sve će se raditi skrominije a sigurno će biti i bolnih rezova. Nakon izbora dogodit će se kolaps ako ne dođe do rezova – kazao je Kristić.

Drži da je bio 'jedan od najaktivnijh gradskih vijećnika koji je otvarao i najteže teme ali bio i konstruktivan u radu što su građani mogli prepoznati' i vjeruje kako je to razlog zbog kojeg bi trebao dobiti povjerenje građana.

- Očekivanja su da ću ja biti taj koji će ući u drugi krug. Kaže pjesma 'svijet voli pobjednike' ali ja kažem da voli uporne i ustrajne. Kad god smo izašli na izbore imali smo stabilnu potporu birača i prolazili izborni prag, a ovo je prvi put da ćemo izaći na izbore kao organizacija – kazao je Kristić koji vjeruje kako će nakon ovih izbora MOST biti druga politička snaga u Gradu Dubroviku. Osvrnuvši se na GUP kojeg je nazvao 'temeljnim obećanjem vladajućih koje do danas nije ispunjeno' najavio je kako će ukoliko postane gradonačelnik 'prvi dan pokrenuti proceduru za donošenje potpuno novog GUP-a koji će biti 'razvojan ali neće biti pogodnički građevinskim lobijima nego okrenut građanima i kvaliteti njihovog života'.

20. travanj 2024 05:58