StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Lapadska obala postaje šetnica, na Pobrežju parkiralište za 624 vozila, Dječjim vrtićima Dubrovnik uručeno novo dostavno vozilo...

Piše Grad Dubrovnik
23. listopada 2020. - 09:51
KAPITALNA INFRASTRUKTURNA INVESTICIJA

Objavljena javna nabava za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale

Grad Dubrovnik objavio je otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II., III. i IV. faza izgradnje). Predmet nabave su radovi rekonstrukcije i proširenja prometnice u ukupnoj dužini 840 metara uz uređenje parkirališnih i pješačkih površina te uređenje stajališta javnog gradskog prijevoza.

image
Lapadska obala ovako će izgledati nakon rekonstrukcije
Grad Dubrovnik


Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne u dvosmjernu ulicu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza uz rasterećenje postojećih dominantnih prometnih pravaca.

Predviđeni rok početka izvođenja radova je travanj 2021. godine, a rok za završetak projekta je 30 mjeseci od dana uvođenja u posao. Istovremeno, objavljena je i nabava za poslove stručnog nadzora. Rok za dostavu ponuda za izvođenje radova je 25. studenog, dok je ponude za nadzor potrebno dostaviti do 10. studenog 2020. godine. Kapitalno ulaganje u prometnu infrastrukturu u samom centru Dubrovnika ukupno vrijedno 70 milijuna kuna u cijelosti je financirano fondovima Europske unije i državnim sredstvima.

Plaće iz EU blagajne
Sredstvima iz EU fondova sufinancirat će se i plaće šest članova projektnog tima za Lapadsku obalu. Bit će isplaćeno oko 2,2 milijuna kuna.



IZRAĐEN GLAVNI PROJEKT

Uskoro Park 'n' Ride parkiralište za 624 vozila na Pobrežju

Završena je izrada glavnog projekta za Park 'n' Ride sustav koji obuhvaća uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse s prometnim priključkom na bivšu županijsku cestu i javnim prijevozom do užeg središta grada. Predviđeno je ukupno 624 parkirališnih mjesta, kao i dva terminala za ukrcaj i iskrcaj putnika iz autobusa. Od 550 parkirnih mjesta za osobna vozila, 30 mjesta bit će označeno za vozila osoba s invaliditetom. Stajalište za autotaksi vozila obuhvatit će 18 mjesta, dok je za autobuse planirano 20 parkirnih mjesta.

image
Glavni projekt za Park 'n' Ride sustav s uređenjem javnog parkirališta za osobna i taksi vozila
Grad Dubrovnik


Na cijelom obuhvatu uredit će se i pješačke i zelene površine, kao i odvodnjavanje i pročišćavanje oborinskih voda. Zbog specifičnosti terena, parking će se graditi kaskadno, a predviđena je i ugradnja javne rasvjete predviđene prostoru. Idejno rješenje i glavni projekt s troškovnikom te ostalu nabavom obuhvaćenu projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Proposta d.o.o. iz Splita, a izradu geodetskih podloga i parcelacijskog elaborata napravila je tvrtka Reljef d.o.o. također iz Splita.

Uređenjem Park 'n' Ride parkirališta Grad Dubrovnik je korak bliže planiranom ograničenju pristupa automobilima do granica kontaktne zone povijesne jezgre za sve osim za lokalno stanovništvo, što je jedan od ciljeva strateškog projekta Poštujmo grad. Posjetiteljima koji svoja vozila ostave na Pobrežju na raspolaganju će biti prijevoz autobusima JGP Libertas uključen u cijenu parkiranja.

Park ‘n‘ Ride
Uređenjem Park 'n' Ride parkirališta Grad Dubrovnik planira ograničen pristup automobilima do granica kontaktne zone povijesne jezgre za sve osim za lokalno stanovništvo. Projekt je prijavljen na EU projekt Recovery and Resilience.



EU PROJEKT „GRAD ZA DJECU“

Dječjim vrtićima Dubrovnik novo dostavno vozilo

Pred Dječjim vrtićem „Palčica“ u ponedjeljak je uručeno dostavno vozilo nabavljeno za potrebe dubrovačkih dječjih vrtića, a financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz EU projekt „Grad ZA djecu“. Ključeve vozila vrijednog 136.598,79 kuna ravnateljici Dječjih vrtića Dubrovnik Boji Milan Mustać uručio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

image
Stiglo je novo dostavno vozilo za dubrovačke predškolce
Grad Dubrovnik


-„Više puta smo isticali važnost korištenja EU fondova, a ova gradska uprava do sada je osigurala financiranje preko 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava, s tim da do kraja mandata možemo dosegnuti milijardu kuna iz europskih fondova“, rekao je gradonačelnik Franković poručivši kako se posebno u vremenima ekonomske krize projekti Grada Dubrovnika mogu i moraju izvoditi financiranjem putem dostupnih fondova Europske unije, a sve s ciljem, naglasio je, podizanja kvalitete života svih skupina naših sugrađana.

Ravnateljica DV Dubrovnik Milan Mustać zahvalila je na donaciji koja će Ustanovi u prvom redu pomoći u segmentu prijevoza hrane za potrebe jedinica Dječjeg vrtića „Pčelica“.

Ravnateljica je rekla kako programe dječjih vrtića na području Mokošice pohađa više od 500 djece.

Grad za najmlađe
Projekt 'Grad za djecu' ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Novac je osiguran kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 
19. travanj 2024 07:25