StoryEditorOCM
DubrovnikNELEGALNO ODLAGANJE GRAĐEVINSKOG OTPADA NA NUNCIJATI

Kažnjena investitorica s Nuncijate

12. lipnja 2018. - 18:57

Postupajući po zaprimljenoj prijavi, djelatnici Odsjeka komunalnog redarstva Grada Dubrovnika su 6. lipnja odmah obustavili nelegalno odlaganje građevinskog iskopa na području Nuncijate. Odlaganje je obavljano na čestici u privatnom vlasništvu te su komunalni redari dokumentirali zatečeno stanje i sastavili službenu zabilješku. Nakon izvida i utvrđivanja identiteta investitorice, ona je pozvana dati izjavu te je 11. lipnja sastavljen zapisnik. Investitorica nije imala primjedbi na zapisnik.

Kako gradilište nije bilo propisno označeno niti osigurano, a građevinska dozvola još nije postala pravomoćna, Grad Dubrovnik je u ponedjeljak 11. lipnja podno prijavu građevinskog inspekciji dubrovačkoj Područnoj jedinici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Stoga će se počinitelju izdati obvezni prekršajni nalog, a uz novčanu kaznu investitor je dužan o svom trošku ukloniti zemlju i nepropisno odloženi građevinski materijal. Ako počinitelj ne postupi po rješenju komunalnog redara, građevinski otpad će biti uklonjen od strane treće osobe i o trošku počinitelja.

Inače, prema Odluci o komunalnom redu zabranjeno je odlaganje iskopa zemlje, kamena i drugih otpadnih građevinskih materijala izvan odlagališta a za taj prekršaj je predviđena kazna od 10.000 kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu u poduzeću.

Iz gfradske uprave izvješčuju građane kako će putem nadležnih službi nastaviti sa sankcioniranjem svakog sličnog postupanja te apeliraju na građane da svako zamijećeno nelegalno odlaganje građevinskog otpada prijave Komunalnom redarstvu.

19. travanj 2024 23:19