StoryEditorOCM
DubrovnikSVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Imenovani novi prorektori

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Ahmet Kalajdžić
14. listopada 2016. - 19:27

Na prijedlog rektora prof. dr. sc. Nikše Buruma, danas je Senat Sveučilišta u Dubrovniku za prorektoricu za studije i studente imenovao izv. prof. dr. sc. Ivanu Pavlić, inače nastavnicu Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, a za prorektora za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martina Lazara, inače nastavnika Odjela za elektrotehniku i računarstvo.
Mandat izabranih prorektora traje do 30. rujna 2020. godine. O novoizabranim prorektorima se može reći kako je izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić (1976., Dubrovnik) 1998. diplomirala na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu, smjer turizam, koji je tada bio dio Sveučilišta u Splitu. Magistrirala je 2004., a doktorsku disertaciju pod nazivom "Pozicioniranje hrvatskog turističkog proizvoda na Sredozemlju u uvjetima globalizacije" obranila je 2007. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2002. zaposlena je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu, danas Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u svojstvu znanstvenog novaka, zatim asistenta, višeg asistenta, docenta i izvanrednog profesora.  
Izv. prof. dr. sc. Martin Lazar (1975., Dubrovnik) diplomirao je na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu Sveučilišta u Dubrovniku 1998., a magistrirao 2002. i doktorirao na istom fakultetu 2007. s doktorskom disertacijom „Poopćenja H-mjera i primjene“. Od 2008. zaposlen je na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. Po jednu akademsku godinu proveo je kao gostujući znanstvenik na Max-Planck Institutu za matematiku u Leipzigu u Njemačkoj te Basque Centru za primijenjenu matematiku u Bilbaou u Španjolskoj. Radio je u svojstvu asistenta i višeg asistenta na Matematičkom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a znanstveno se i stručno usavršavao u Italiji, Mađarskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Austriji i SAD-u. Voditelj je i suradnik na više domaćih i međunarodnih projekata. U samo posljednjih pet godina napisao je samostalno i u suautorstvu petnaestak radova iz područja primijenjene matematike te sudjelovao na više od 30 međunarodnih konferencija. .

 

24. travanj 2024 22:11