StoryEditorOCM
DubrovnikZAJEDNIČKIM SNAGAMA

Humanitarna akcija u korist COVID-odjela Opće bolnice Dubrovnik ujedinila umjetnike i dubrovačke medije. Sutra objava prikupljenog iznosa

Piše dv
21. studenog 2021. - 22:03

-Odrađen je dobar posao, zadovoljni smo uspjehom akcije koja je počela licitiranjem simboličnih iznosa. A naši sugrađani su, jednako kao i umjetnici, začinili akciju- završna je poruka po završetku humanitarne akcije u korist COVID- odjela Opće bolnice Dubrovnik koja je pokrenula lavinu dobrote. Akcija je pokazala kako imamo veliko srce i želju da pomognemo za opće dobro.

image
Trenutak s humanitarne aukcije u korist bolničkog COVID-odjela
Screen Vimeo

Ozračje aukcije kojeg su i naši čitatelji pratili u izravnom prijenosu posredstvom našeg portala bilo je ležerno i akcija je svo vrijeme nesmetano tekla, a građani su ustrajno pozivali na telefone te licitirali. Ozračju su doprinjeli i voditelj aukcije, kolega Ivica Puljić te kolege iz medija- medijskih pokrovitelja ove hvalevrijedne aukcije, ali i glazbenica Maja Grgić koja je, u pratnji Tea Martinovića, virtuozno pjevajući stvorila ozračje art- jazz caffea. Naravno, mnogo je doprinjela i Ana Obradović Skračić kao organizatorica ove akcije.

-Tijekom ove aukcije prodali smo skoro 90 posto ponuđenih umjetnina, a uvjereni smo kako ćemo ubrzo prodati i sve ostrale. No, o tome koliki je ukupno izlicitirani iznos te koliko će iznositi naš financijski doprinos COVID- odjelu Opće bolnice Dubrovnik još uvijek ne možemo reći, sve dok kupci novac ne uplate i tako potvrde kupovinu. No, taj podatak će biti vrlo brzo i javno obznanjen- rekla nam je Ana Obradović Skračić na kraju večeri.

 

image
I Maja Grgić je sudjelovala u aukciji umjetnina

Dubrovački umjetnici Josip Škerlj, Vedran Grabovac, Mirsada Baljić, Nikolina Šimunović, Antonija Rusković, Davor Lucijanović, Duško Šibl, Katarina Alamat Kusijanović, Maro Cetinić, Josip Pino Trostnman, Željko Perković, Mia Maria Škoda i Barbara Krilanović, Veronika Šulić, Ivan Mladošić, Sven Klobučar, Ivo Mladošić, Anabel zanze, Jasmina Runje, Mara Bratoš, Robert Kralj, Deša Vlahutin, Berta Miloš, Wanda Mitrović, Nada Zec Ivanović, Samir Serhatlić, Viktor Šerbu, Lucija Perojević, Josip Ivanović, Lukša Peko, Tonko Smokvina, Anamarija Obradović, Marija Lipanović, lena Kramarić, Ivo Grbić, Mercedos Bratoć, Jadranka Munitić i Iris Lobaš Kukavičić samo su neki koji su se uključili i podržali humanitarnu akciju u korist COVID- odjela Opće bolnice Dubrovnik. U akciji se natjecalo i za slike čiji su autori ostali likovni umjetnici, a donatori su bili naši kolekcionari i galerije. Tako je sliku Dimitrija Popovića u korist ove akcije darovao galerist i renomirani kolekcionar Andrija Seifried, dok je sliku Lukše Peka darovala galerija "Artur", sliku Dore Orešić darovala je "Dubrovačka kuća", sliku Mara Mitrovića galerija "Klarisa", a sliku Antuna Masle darovala je galerija "Masle".

18. travanj 2024 01:35