StoryEditorOCM
DubrovnikKAKO DALJE?

Gradonačelnik Mato Franković o azilu: Stanje na Žarkovici je neodrživo, nove životinje više se ne smije dovoditi. Predstoji nam hitan sastanak s Državnim inspektoratom

Piše DV
31. svibnja 2022. - 17:03

Gradonačelnik Franković ustvrdio je danas kako je stanje na Žarkovici neodrživo loše te da se nove životinje više ne smije dovoziti u azil.

Potvrdio je i kako će do kraja tjedna održati sastanak s Državnim inspektoratom. Oko izgradnje novog azila kazao je kako je cilj da izgradnja započne do kraja godine, a radovi bi potrajali godinu i pol do dvije:

- Predstoji nam ishođenje lokacijske dozvole za izgradnju azila, nakon čega ćemo ići u realizaciju izvanproračunskih sredstava kako bi započeli izgradnju azila. Cilj nam je da ona započne do kraja ove godine. Sama izgradnja trajat će godinu i pol do dvije dana. Novi azil bit će jedan o najvećih u Europi, najavio je gradonačelnik Franković koji je jutros ranije održao sastanke na temu Žarkovice, a kako će tijekom ovoga tjedna susresti s Državnim inspektoratom koji je zatražio hitan sastanak s gradskom upravom.

image

Iz azila na Žarkovici

Tonci Plazibat/Cropix

- Očekuju nas određene aktivnosti, no o njima ću detaljnije kad zatvorimo cijelu priču. Naš cilj je sačuvati životinje i dovesti ih u takvo zdravstveno stanje kako bi mogle biti udomljenje. U konačnici cilj nam je da se životinje udome. Nikako više ne smijemo dopustiti da životinje dolaze na Žarkovicu. Vidjeli smo kakvo je stanje iz priloženih fotografija. No, one su možda manje bitne. Bitan je nalaz inspekcije koja je kazala kako Žarkovice nije pogodna za životinje. Ona zapravo nikad ni nije bila pogodna za životinje“, kazao je gradonačelnik i dodao da se, ako želimo biti istinski prijatelji životinja, moramo pobrinuti da one što prije pronađu dom,

Na temu zapošljavanja u novom azilu,izjavio je kako tamo trebaju raditi odgovorne i stručne osobe, ali da će biti prostora i za zaljubljenike u životinje i volontere.

- No, sve će se odvijati pod stručnim vodstvom veterinara i sličnih struka za koje je propisano da bi trebali raditi u azilu, poručio je gradonačelnik.

19. travanj 2024 21:18