StoryEditorOCM
DubrovnikVREMENSKE (NE)PRILIKE

Tuča uz jaki vjetar: Nevrijeme je rano jutros pogodilo hrvatski jug; cijeli dan nas očekuje red kiše, red vjetra

Piše dv
21. siječnja 2023. - 08:25

Rano jutros, oko pet sati, Dubrovnik i okolicu pogodilo je jako nevrijeme, olujni vjetar pračen tučom. Posljedice su još uvijek vidljive po gradskim ulicama i prometnicama, nakupine grada su na svakom koraku, pa svi koji izlazite pazite kuda hodate, a vozačima poruka - opreza u prometu nikada dosta. Ni u ostatku dana ne očekuje nas značajno poboljšanje vremena. Kažu meteorolozi da očekujemo jak vjetar i padaline. Tko ne mora vani, najbolje je ostati u toplini svoga doma. 

Na viber grupi ‘Radari - kontrole Dubrovačka županija‘ upozoravaju tko ima loše gume da zaboravi na Pelješac uz objavu videa.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju oblačno i vjetrovito vrijeme uz oborine. Dok će na istoku i u gorskim predjelima padati snijeg, uz obalu će biti kišovito, osobito na jugu gdje će biti i pljuskova s grmljavinom. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu bit će od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.

24. travanj 2024 21:57