StoryEditorOCM
Dubrovnikgradonačelnička polemika

Franković odgovorio Vlahušiću na prozivke: Kako imate hrabrosti prozivati nakon dva mandata, a niste realizirali ni jednu kunu iz EU projekata?!

Piše dv
8. svibnja 2023. - 12:04

Gradonačelnik Mato Franković danas je pred Gradskim vijećem Dubrovnika podnio izvješće o radu u drugom dijelu 2022. godine i istakuo 55 projekata. Odgovorio mu je prethiodnik, bivši gradonačelnik Andro Vlahušić:

- Lijepo je imati 55 projekata, ali su najvažnije financije. Proračun je po meni nezakonit jer nismo stavili 10 milijuna eura obveza koje moramo vratiti Ministarstvu financija. Grad je i dalje zadužen preko 20 posto, ne možemo se zaduživati u ovoj i idućoj godini. Trenutno smo najzaduženiji grad u Republici Hrvatskoj – iznio je Vlahušić i podsjetio na problem pretrpane Grabovice i dodao da su Lazareti zadnja baštinska priča, prije 6 godina:

-Da kojim slučajem niste bili gradonačelnik u dva mandata, mislio bih da niste dovoljno upućeni. Niste ništa uspjeli napraviti. Grad ste promatrali kao kasicu i pričali ste kako nam ne treba novac niti europski fondovi. Čudim vam se da ste smogli pronaći snage dignuti se i izgovoriti sve ovo – odgovorio mu je Franković.

 

 

16. travanj 2024 08:42