StoryEditorOCM
DubrovnikDHMZ NAJAVLJUJE|

EVO KAKAV NAS VIKEND ČEKA Uživajte u suncu, noćas stiže promjena vremena

Piše DV/SD
5. ožujka 2020. - 13:58
Dubrovnik, 281018. Olujno jugo i naoblaka s jakim udarima vjetra i znatno nizim temperaturama obiljezilo kraj ljeta.CROPIX
Današnji dan dan je za uživanje ali meteorolozi poručuju - već noćas se događa promjena vremena. Vjetar će postupno promijeniti smjer sa sjevernog na jugo, pa se u nekim dijelovima Jadrana već noćas očekuje kiša, u gorju i susnježica i snijeg.

Kiša će obojati vikend pred nama, osobito subotu, javlja DHMZ, a pritom bi moglo biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, te mjestimično i velikog nevremena na mjestima uz Jadran. Kiša bi mogla potrajati do prijelaza sa subote na nedjelju.
Petak će ponegdje na Jadranu biti i olujnog juga s kišom, no nakon toga očekuje se okretanje na olujnu buru i tramuntanu. Izgledne su poteškoće u zračnom i pomorskom prometu uslijed olujnih udara vjetra, dok će temperatura zraka biti bliža nekom proljetnom prosjeku, nešto toplija nego proteklih dana, dodaje DHMZ.

Nedjelja bi nam mogla donijeti proljepšanje vremena, buru i dan bez kiše, a naoblaka će se ponovno pojaviti u noći s nedjelje na ponedjeljak, pa nas početak idućeg tjedna ponovno očekuje jugo i kiša.
25. travanj 2024 23:21