StoryEditorOCM
DubrovnikNaš sugrađanin reagira

Eksponati za rekreaciju u parku na Batali na meti vandala: ima li kraja želji za uništavanjem? Najlakše je polomiti nešto što ne razumiješ!

Piše DV
15. kolovoza 2022. - 21:33

Tek je pet mjeseci prošlo otkako su u dječjim parkovima u Gružu i na Batali postavljeni novi eksponati za rekreaciju domaće djece i malih turista, a mnogi su se već našli na meti vandala kojima je očito najlakše polomiti ono što ne razumiju.

Kako izgleda 'uradak' razbijača na Batali snimio je naš sugrađanin koji se opravdano zapitao ima li kraja destruktivnim porivima pojedinaca?

image

Razvijena sprava za dječju igru u parku na Batali

Antun Klečak/FB

Inače, znanstveni su eksponati montirani u ožujku ove godine u sklopu EU projekta WONDER, koji ima za cilj unaprijediti postojeću te razviti dodatnu infrastrukturu za zabavno – edukativno – rekreacijske potrebe djece iz Dubrovnika kao i njihovih vršnjaka turista. 

Kroz projekt koji provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, u parku Nevinih žrtava rata na Batali postavljeni su tzv. Glazbena ograda, Živi dimnjak i Zvučna zrcala, uz objašnjenja na koji način funkcioniraju. Vandalu očito nisu trebala jer je umjesto mentalne upotrijebio fizičku snagu.

 

 

20. travanj 2024 08:12