StoryEditorOCM
DubrovnikA POZVALI IH

Dubrovački novinari ostali ‘kratkih‘ rukava, premijer iza sastanaka s lokalnim vlastima nije dao izjavu

Piše Anton Hauswitschka
29. listopada 2021. - 12:53

Dubrovački novinari okupljeni ispred Gradske vijećnice jutros su ostali 'kratkih' rukava. Naime u Dubrovnik je danas stigao premijer Andrej Plenković te gdje se sastao sa županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnicima i načelnicima općina te županiji.

Sastanak je bio najavljen u programu koji je Vlada poslala medijima, očekujući da novinari poprate i taj dio premijerova boravka na krajnjem jugu. Barem bi to trebalo biti logično.

No ispalo je da nije. Početak sastanaka fotografima je dozvoljeno da ga poprate, no novinarima je rečeno ne samo da ne mogu ući u Gradsku vijećnicu već da nakon sastanka neće biti izjava. Premijer će ih, poručeno im je, dati popodne u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj gdje se održavaju Dani hrvatskog turizma.

No obzirom da se radi o jako važnom skupu te da ga prati svi nacionalni mediji koje će osim turizma zanimati i aktulani nacionalni problemi, posebice oko epidemije COVIDA-19, teško je očekivati da će biti vremena za kakvo pitanje vezano za recimo Dubrovačko primorje, Metković, Ploče … Teško.

O čemu se u Gradskoj vijećnici raspravljalo vjerojatno ćemo saznati iz priopćenja Županije ili Grada Dubrovnika.

20. travanj 2024 10:23