StoryEditorOCM
DubrovnikSrđevci na kotarskim izborima

Dajmo ruke jedni drugima: Građanima treba prepustiti upravljanje kotarima, ide im puno bolje nego listama političkih stranaka

Piše DV
19. rujna 2022. - 15:10

Stranka Srđ je Grad na današnjoj je presici predstavila model sudjelovanja na izborima za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora. Kao što je istaknuo predsjednik GK Ploče iza grada Srđan Obad, uspjeh nezavisnih lista Dajmo ruke na prošlim izborima potvrdio je da građani žele sudjelovati u odlučivanju u kotarima u kojima žive i da se umiju organizirati na listama neovisno o političkim strankama. Stoga stranka Srđ je Grad neće formirati svoje liste, ali će, kao i prije četiri godine, njeni članovi sudjelovati na nezavisnim listama u svojim kotarima, a neke od lista će i nositi. Srđ je Grad podržava sudjelovanje građana u političkom životu zajednice i dat će ruke nezavisnim listama i svim građanima koji žele boljitak svojim kotarima, neovisno o njihovoj pripadnosti političkim strankama.

Predsjednik GK Grad Marin Krstulović, objasnio je kako je u tom smislu Srđ je Grad već pokrenuo  kampanju plakatima Kakav GRAD želiš?, kako bi građani putem ankete detektirali najvažnije probleme svog kotara i ponudili moguća rješenja. Anketi se može pristupiti na web stranici Srđ je Grad, putem QR koda vidljivog na plakatima, a uskoro i putem letaka na štandovima unutar gradskih kotara.

 Srđ je grad stoji iza aktivnih građana. Uvjereni smo da građanima treba prepustiti upravljanje kotarima jer se takav model u protekle četiri godine pokazao puno učinkovitijim nego tamo gdje su pobijedile liste političkih stranaka. Stoga Dajmo ruke! jedni drugima, učinimo naše  kotare ugodnijim mjestima za življenje i pokažimo kakav grad želimo, poručio je koordinator stranke Srđ je Grad Igor Miošić.

19. travanj 2024 10:41