StoryEditorOCM
Dubrovnikfesta u Koritima i Polačama

Blagdan Velike Gospe na otoku Mljetu - Skriveni mljetski kantuni

Piše dv
16. kolovoza 2022. - 11:05

Na blagdan Velike Gospe 15. Kolovoza 2022. Godine održana je Festa u Koritima, na otoku Mljetu s nazivom "Skriveni mljetski kantuni"

Sve je počelo sa jutarnjom misom u crkvici Svete Marije  na brijegu iznad  Korita.  Mnogi vjernici  iz gornjih mljetskih sela , tradicionalno dolaze na misu i mole se za Gospin zagovor.

Poslije mise mještani Korita iznijeli su zdravicu,  tradicionalnu mljetsku dobrodošlicu koja se sastoji od slastica i domaćih rakija i likera. 

Slavlje se nastavilo u večernjim satima u staroj mlinici uz  tradicionalne mljetske delicije, poznate mljetske makarule, ribarski kruh, prikle, i slastice uz domaća vina i likere. Pjevalo se i plesalo do kasno u noć, a goste  je zabavljao duo Tarzan & Friend. 

Na drugom kraju Mljeta  u Nacionalnom parku, misno slavlje se održalo  na otočiću Svete Marije u crkvi Gospe od Laga, a u luci Polače pjevala je klapa Kurenat tradicionalne dalmatinske pjesme u kojima su uživali ne samo mještani već i brojni turisti. Tako je Mljet, javlja Jany Hansal koja je dostavila i fotografije, dostojanstveno i tradicionalno proslavio blagdan Velike Gospe.

 

 

19. travanj 2024 19:54