StoryEditorOCM
Dubrovnikna parove razbroj se

Avion iz Dubrovnika za Zagreb kasnio je više od tri sata zbog bizarnog razloga: putnici su morali napustiti zrakoplov, jednoj putnici pozlilo

Piše Mirela Lilek/JL
25. lipnja 2022. - 16:31

Zbog niza zasad još nerazjašnjenih okolnosti, putnički avion Croatia Airlinesa u petak je umjesto predviđenih 55 minuta, koliko traje put iz Dubrovnika, u Zagreb sletio s više od tri sata zakašnjenja. Riječ je o letu koji je iz dubrovačke zračne luke trebao krenuti u 16.20 sati i na pistu zagrebačkog aerodroma 'Franjo Tuđman' sletjeti u 17.15 sati. Međutim, avion se spustio tek oko 20.30 sati, piše Jutarnji list.

- Zakazani početak leta je kasnio jer nije bilo aviona. Putnici u dubrovačkoj zračnoj luci nisu dobili informaciju o razlogu kašnjenja leta, niti smo znali kada ćemo krenuti. U avion smo ušli u 17.40 sati, dakle sa sat i dvadeset minuta zakašnjenja. Ne bi to bio nekakav velik problem da nije bilo onoga što je uslijedilo, priča nam čitatelj, opisujući ovaj let jednim od čudnijih koji je doživio.

čak četiri prebrojavanja

Naime, nakon što su se putnici smjestili u avion, počelo je prvo prebrojavanje. Ubrzo je uslijedilo drugo, pa treće, uz provjeru karata; pa četvrto, uz provjeru osobnih dokumenata.

- Po začuđenim izrazima lica stjuardesa i stalnom prebrojavanju putnika, bilo je jasno da nešto nije u redu. Ubrzo su nam potvrdile kako je u avionu "putnik viška", no da ne mogu detektirati koji. Tražila se osoba imenom Taylor, prepričava nam čitatelj.

image

Zbunjeni putnici u dubrovačkoj zračnoj luci i u zrakoplovu

Čitatelj Jutarnjeg lista

U početku je traženje Taylor (ili Taylora) putnicima bilo zabavno, no ubrzo je uslijedilo komešanje. Pilot je, uz ispriku putnicima na komplikaciji, potvrdio kako zbog sigurnosnih razloga i putnika viška let ne može započeti dok ne riješe enigmu.

Situacija je, nastavlja, postala bizarna kada je osoblje stiglo s novim imenom koje bi trebalo pripadati 'putniku viška' u avionu. Sada se, umjesto Taylora, tražio Vladimir.

- Vladala je velika neinformiranost. Ne znaš kada krećeš, kada slijećeš, niti što se događa. Mijenjali su imena navodnog putnika viška, nisu znali koga zapravo traže i bili su zbunjeni. Izgledalo je kao da imaju krivi popis putnika. U avionu je počela vladati nervoza, bilo je starijih ljudi i djece. Jednoj je gospođi pozlilo te ju je osoblje odvelo prema kabini. Izgledala je kao da ima napad panike. Dvoje putnika, stranaca, odlučilo je u jednom trenutku samovoljno napustiti avion, uz objašnjenje da ne žele čekati rasplet situacije. Načuo sam da im je ponuđen smještaj u hotelu i karte za novi let, priča nam putnik.

'molimo, izađite iz zrakoplova'

- Prebrojavanje se nastavilo do 18.50 sati, kada nam je stjuardesa doslovno rekla. "Ne znam kako da ovo kažem. Ja vas ljubazno molim da izađete iz zrakoplova i uzmete svoju ručnu prtljagu. Jer ovo se izgleda ne može riješiti na drukčiji način nego ponovnom provjerom izvan zrakoplova".

Putnici su tada pokupili stvari iz aviona i, uz mrmljanje, izašli u čekaonicu zračne luke, gdje je nakon 19 sati počela ponovna provjera.

image

Avion Croatia Airlinesa u Zagreb je, umjesto u 17.15 sati, sletio tek oko 20.30 sati (ilustracija)

Tonči Plazibat/Cropix

- Drugi ukrcaj u avion slijedio je iza 19 sati. Ljubazna mlada stjuardesa objasnila je kako je osoba viška napokon pronađena, potvrdila je kako je riječ o 'nekoj ženi'. Oko 19.30 sati informirani smo da napokon krećemo, prepričava čitatelj, čiji je let umjesto u 17.15 završio oko 20.30 sati kada je avion - očito bez Taylora, a moguće i Vladimira - sletio u Zagreb.

Press službi avionske kompanije uputili smo upit s molbom za pojašnjenjem situacije. Odgovor ćemo objaviti po primitku, piše Jutarnji list.

17. travanj 2024 19:16