StoryEditorOCM
DubrovnikKONTROLIRANO VESELJE|

APEL IZ ŽUPANIJSKOG STOŽERA CZ Navijajte za Hrvatsku, ali uz epidemiološke mjere. Kafiće će uz komunalne redare nadzirati policija i inspektorat

Piše dv
13. lipnja 2021. - 11:43
Rijetki hrvatski navijači ispred stadiona Wembley uoči utakmice Vatrenih protiv Engleske na Euru 2020.  Boris Kovacev/Cropix

U pojedinim dubrovačkim ugostiteljskim objektima već tradicionalno organizira se praćenje utakmica europskog nogometnog prvenstva. Danas u 15 sati Hrvatska će odmjeriti snage s Engleskom. Nogometna euforija po kojoj su Hrvati prepoznati u svijetu u covid godini trebala bi biti znatno drugačija odnosno epidemiološki prihvatljiva.

- Nacionalni stožer je obvezao stožere civilne zaštite jedinica lokalne samouprave za pojačanu kontrolu koja se odnosi na ugostiteljske objekte tijekom europskog nogometnog prvenstva. Jedinice lokalne samouprave su dužne provoditi tu odluku, oni su s tim upoznati i oni će to odraditi putem komunalnih redarstava, a zadužena je za kontrolu i policija i Državni inspektorat. Bit će definitivno pojačana kontrola nego što je to uobičajeno s obzirom na utakmice – poručuje ravnatelj Županijskog stožera civilne zaštite Joško Cebalo.

Napominje i kako su ugostitelji dužni pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Dapače treba pogledati utakmicu, podržavati Hrvatsku uz pridržavanje epidemioloških mjera i svakako izbjegavati velika okupljanja. Imamo dobru epidemiološku situaciju i ne bi bilo dobro da to pokvarimo – poručuje Cebalo.

Spomenimo još, ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do ponoći.

19. travanj 2024 18:22