StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoOSIGURAO GRAD DUBROVNIK

Na popisu 21 poduzetnica koja će dobiti po 10 tisuća kuna bespovratnih potpora

Piše Dv
19. rujna 2022. - 12:26

Na osnovi Zaključka gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, a nakon održane sjednice Povjerenstva za realizaciju projekta "Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku", objavljeni su rezultati javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za žene poduzetnice.

Ukupno će se 21 žena poduzetnica s područja Grada Dubrovnika dodijeliti potpore koje po zahtjevu iznose do 10 tisuća kuna s intenzitetom potpore do 100 posto prihvatljivih troškova do razine maksimalnog iznosa. Za ovu namjenu u Proračunu Grada Dubrovnik za 2022. godinu osigurano je 200 tisuća kuna. Sredstva će se poduzetnicama isplatiti nakon potpisivanja ugovora o provedbi projekta.

Podsjetimo, program je uveden 2018. godine, a sredstva za njegovu provedbu dvostruko su povećana 2019. godine, kada je u proračunu osigurano 200 umjesto 100 tisuća kuna. U 2019. godini, nakon provedenog javnog poziva, gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o potporama korisnicama programa, a isti je ove godine ponovno pokrenut nakon što je bio privremeno obustavljen uslijed korona krize.

Konačna rang lista poduzetnica kojima će se dodijeliti potpore u 2022. godini dostupna je uz Zaključak Gradonačelnika OVDJE.

Projekt "Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku" temelji se na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug" - ogranak Dubrovnik.

25. travanj 2024 16:31