StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoDOBRA PREPORUKA

Hrvatska na listi skrivenih bisera svijeta, hvale kamenice iz Malog Stona i pelješko vino

Piše DV
30. lipnja 2022. - 13:38

 

Osim toga, spominju i tartufe te dodaju kako Hrvatska ima živahnu gastronomsku scenu, prenosi Dobra hrana.

"U slučaju da svoja putovanja planirate tako da se sve vrti oko hrane, put na ove destinacije odobrene od strane stručnjaka odmah ćete poželjeti bukirati", stoji u uvodu teksta na portalu Travel and Leisure. Oni su, naime, napravili popis 13 skrivenih bisera iz cijelog svijeta, destinacije koje vrijedi posjetiti ponajviše zato što nude dobru hranu. Na listi su se tako našli Hawke Bay na Novom Zelandu, José Ignacio u Urugvaju i Iraklia u Grčkoj, a pri vrhu popisa smjestila se i Hrvatska.

image

Kamenice i Pošip

"Od hrane inspirirane talijanskom kuhinjom, koja uključuje i istarske tartufe, do kamenica iz Malog Stona i vinarija na Pelješcu, ova zemlja ima zbilja živu gastronomsku scenu koja uključuje originalnu i ukusnu hranu. Uvijek svima preporučujem restoran Bokeria u Splitu", za Travel and Leisure rekao je Gary Portuesi iz Authentic Explorations, inače savjetnik za putovanja, posebice orijentiran na Italiju i Grčku.

Od nama bliskih zemalja, na listi se našao i Beč, kojeg je Gwen Kozlowski opisala kao destinaciju koje neprestano nudi nova mjesta s dobrom hranom, od restorana s Michelinovim zvjezdicama do malih taverni. Dodala je i kako je nedavno jela u Chez Bernard restoranu hotela Motto i uživala u društvu lokalaca te kako je nikada nije razočarao Zum Schwarzen Kameel, gdje voli otići na usputni obrok u danu.

"Ništa nije bolje od Trzesniewski otvorenih sendviča koji se mogu pronaći po cijelom gradu", napisala je Kozlowski.

19. travanj 2024 14:13