StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvopovratak rezultatima prije pandemije

Dobrodošlica za dvomilijuntu putnicu u Zračnoj luci Dubrovnik: Jelena Miladinović Delić sletjela je iz Londona i ‘naletjela‘ na ugodno iznenađenje

Piše DV, DNŽ
15. listopada 2022. - 12:39

U Zračnoj luci Dubrovnik danas je priređen svečani doček dvomilijuntog putnika u 2022.godini. Sretni ‘jubilarac‘ je Jelena Miladinović Delić koja je u Dubrovnik stigla na letu British Airwaysa iz Londona.

image

Doček za jubilarnu putnicu danas u ZLD

Božo Radić/Cropix

Dobrodošlicu su joj poželjeli direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober, te predstavnici lokalnih vlasti i turističkih zajednica a dobila je i pregršt vrijednih nagrada.

- Zadovoljni smo da nakon 2019. godine ponovno vratili toj magičnoj brojci od 2 milijuna putnika, a zadovoljni smo i ovogodišnjim rezultatima koji su čak bolji i od očekivanih s obzirom na globalne poremećaje od ruske agresije na Ukrajinu – istaknuo je glavni direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober te najavio povezanost s Istanbulom, Barcelonom i Londonom i tijekom zimskih mjeseci.

image
Božo Radić/Cropix

- U ovoj godini ćemo ostvariti oko 88 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu što je izvanredan rezultat koji prati i Zračna luka Dubrovnik i približava se brojkama iz 2019. Nakon dvije izuzetno teške godine za turizam u našoj županiji, koje smo prebrodili zahvaljujući žilavosti naših ljudi, naših poduzetnika i mjerama Vlade Republike Hrvatske za zaposlenost i za likvidnost, vraćamo se normalnoj turističkoj godini, a očekujemo da će i godina koja je pred nama donijeti uspješnu turističku sezonu” – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

image

Direktor Viktor Šober

Božo Radić/Cropix

Na svečanosti u Čilipima nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika Matilda Krile Prkoča, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti Općine Konavle Mario Curić, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije Julijo Srgota, te direktor TZ Dubrovnika Miro Drašković.

Putnica Jelena Miladinović – Delić je, kao redoviti gost Hrvatske, izrazila oduđševčjenje što je baš ona postala “zlatna putnica” na letu iz Londona.

18. travanj 2024 19:08