StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoBILANCA SEZONE |

BROJKE BOLJE OD PLANIRANIH Bellevue uskoro zatvara vrata, većina hotelijera zadovoljna rezultatima, ali su svi pogledi i dalje uprti u nebo!

Piše Bruno Lucić
3. rujna 2020. - 07:27
Špica sezone je prošla, Hrvatska se našla na brojnim crvenim ili narančastim listama, a početak rujna za sobom je donio najave o zatvaranju hotela na dubrovačkom području. Tako Bellevue, hotel u vlasništvu grupacije Jadranski luksuzni hoteli (ALH), uskoro zatvara svoja vrata, nepunih mjesec dana od otvaranja.

- Hotel Bellevue će se zatvoriti 7. rujna, a zaposlenici će kao što je bio slučaj i prije otvaranja hotela biti raspoređeni u hotele ALH koji ostaju otvoreni, potvrdili su iz grupacije.

Što se tiče sezone i daljnjih koraka te eventualnih zatvaranja drugih hotela, iz ALH-a napominju:

- Sezona je bila u skladu s našim očekivanjima, a nastavak iste najviše ovisi o stanju letova čija se situacija mijenja iz dana u dan. Odluku o zatvaranjima hotela donosit ćemo po istom principu kojim smo se vodili prilikom njihova otvaranja, a što je vezano uz najave dolazaka i broj avio linija prema destinaciji, stoji u odgovoru.

image
Hotel Bellevue
ALH


Hotel Rixos Premium Dubrovnik je nakon višemjesečne obnove u potpuno novom ruhu zakoračio u sezonu, a direktor Ayhan Basci otkrio je bilancu za ovu turističku sezonu.

- Hotel Rixos Premium Dubrovnik, najveća turistička investicija na dubrovačkom području tijekom 2020. godine, u koju je uloženo 150 milijuna kuna, ostvario je zadovoljavajuće rezultate u ovoj najkraćoj turističkoj sezoni na dubrovačkom području. Unatoč zahtjevnim uvjetima uslijed COVID-19 pandemije, brojke su veće nego što su prvotno bile planirane. Možemo biti zadovoljni jer smo u izuzetno zahtjevnom razdoblju uspjeli završiti planiranu investiciju obnove hotela i ponuditi tržištu potpuno novi luksuzni hotelski proizvod u destinaciji Dubrovnik. Naišli smo na izvrstan odaziv gostiju s naših tradicionalnih tržišta poput Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Njemačke tijekom srpnja i kolovoza. Ove godine posebno nas veseli i značajan skok naših domaćih gostiju koji su odlučili provesti svoj odmor u novom luksuznom hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Uvođenje restrikcija putovanja u Hrvatsku na brojnim EU tržištima, kao i na UK tržištu, s kojeg dolaze najbrojniji gosti u naš hotel, negativno se odrazilo na broj rezervacija u posezoni, ističe Basci te dodaje:

image
Ayhan Basci
CROPIX


- Hotel ostaje otvoren do daljnjeg uz poštivanje svih higijenskih standarda i zaštitnih mjera protiv COVIDa-19 i s maksimalnom sigurnošću za naše goste i djelatnike, no isto ovisi o epidemiološkoj situaciji i preporukama Stožera Civilne Zaštite Republike Hrvatske. Cilj nam je zadržati naše stalne djelatnike i u vremenu ispred nas posvetit ćemo se internim treninzima osoblja, maksimalnom poboljšanju hotelskog proizvoda i snažnim promotivnim aktivnostima na tržištima EU i domaćem tržišta kako bi spremni dočekali sezonu 2021.godinu, zaključuje prvi čovjek hotela Rixos Premium Dubrovnik.

U hotelu Hilton Imperial su zadovoljni.

- Sezona 2020. je bila puna izazova globalno, no usporedivši s očekivanjima početkom pandemije, možemo reći da smo uspjeli ostvariti maksimum u danim okolnostima. Nadamo se da će se odgovornim ponašanjem naših sugrađana početi smanjivati broj novozaraženih te da ćemo imati prilike nastaviti primati goste i u posezoni, navode iz Hilton Imperijala.

image
Unutrašnjost hotela Hilton Imperial
20. travanj 2024 07:22