StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoAIR FRANCE NAJAVIO

Bienvenue! Francuski nacionalni avioprijevoznik značajno povećava broj letova prema Dubrovniku

Piše Dv
3. srpnja 2022. - 09:54

Da francuskih turista neće faliti ni ove godine na krajnjem hrvatskom jugu pobrinuti će se Air France. Naime, francuski nacionalni prijevoznik u prvih 10 dana srpnja značajno povećava broj tjednih letova prema tri hrvatske zračne luke. Uvodi se drugi dnevni let za Zagreb, obnavlja promet prema Splitu, te značajno povećava broj tjednih operacija prema Dubrovnik, donosi Croatian Aviation.

Francuski avioprijevoznik prema Zračnoj luci Dubrovnik prometuje već neko vrijeme, prvi let ove sezone obavljen je 1. svibnja, no od 10. srpnja broj letova s dva će se povećati na ukupno sedam letova tjedno. Uz zrakoplove tipa A319 i A320, prema Dubrovniku će često prometovati i zrakoplovi tipa A321 koji u floti Air Francea imaju kapacitet od čak 212 sjedala.

Dodatno, između Dubrovnika i Pariza Air France će uvesti i drugi dnevni let, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, pa će između dva grada prometovati čak 11 puta tjedno. Uz Air France, na ovoj liniji prometuje Croatia Airlines i britanski EasyJet.

Ukupno, od početka srpnja, Air France će između Pariza i tri spomenute hrvatske zračne luke prometovati više od 30 puta tjedno, što premašuje brojke iz rekordne ljetne sezone 2019. godine, a osobito u pogledu ponuđenog kapaciteta.

16. travanj 2024 11:17