StoryEditorOCM
KulturaNA IZLOŽBI ART SHOPING

Željo Perković po treći put izlagao u muzeju Louvre

Piše PSD.
1. studenog 2017. - 22:08

Akademski slikar Željo Perković je od 20 do 22.10.2017,  po treći put imao zadovoljstvo i čast da izlaže u muzeju Louvre na desetoj obljetnici ove prestižne izložbe ART SHOPING, koja se održava dva puta godišnje, dakle ovo je bila jubilarna dvadeseta izložba.
 
- Ovo mi je ukupno peta izložba u Parizu a treća u muzeju Louvre, to je poseban i prestižan događaj čak i u Parizu koji je gigant po pitanju kulturne ponude svojim građanima i gostima. Prema neslužbenim podacima u tri dana je izložbu posjetilo daleko više od 10 000 ljubitelja umjetnosti koji su imali priliku da vide djela iz cijelog svijeta od preko 500 galerija i umjetnika, naravno najviše umjetnika je bilo iz Francuske ali bili su tu i umjetnici iz Japana, Koreje, Australije, Amerike i velikog broja zemalja starog kontinenta a osim mene Hrvatska je imala i  još jednog predstavnika , Dubrovačkog kapetana i slikara gosp. Stjepka Mamića.
Imali smo tu čast da je na otvaranju nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske gosp.Filip Vučak što je svakako uveličalo i dalo na težini ovom ionako iznimnom događaju.
Ja sam se predstavio sa tri velike slike koje su zapažene od strane posjetilaca  i kolega umjetnika te su dobile  jako dobre kritike na moje veliko zadovoljstvo - kazao je Željko Perković.
 

24. travanj 2024 01:20