StoryEditorOCM
KulturaPARK GRADAC |

TRI SESTRE IZGUBILE BITKU S VJETROM Izvedba gostujućeg autorskog projekta zagrebačkog HNK prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta

Piše B.L.
14. srpnja 2020. - 00:15
Prva od dvije izvedbe gostujućeg autorskog projekta Boba Jelčića "Tri sestre" prema tekstu Antona Pavloviča Čehova a u izvedbi dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u sklopu 71. Dubrovačkih ljetnih igara prekinuta je zbog jakog vjetra.

Glumci su pokazali izvanrednu razinu improvizacije tako da predstava nije prekinuta 'oštrim rezom', već su dramski umjetnici publici u parku Gradac otkrili što bi se dogodilo u drugom dijelu nakon pauze da je sve išlo po planu. S druge strane, gledatelji, barem oni koji su ostali i koji zbog vjetra i studeni već prije prekida nisu kapitulirali te napustili gledalište, ostali su pomalo zbunjeni pa su tražili odgovor je li i informacija s bine bila isto tako gluma jer su se glumci često obraćali publici ili se izvedba projekta prekida. Na kraju se ispostavilo da neće biti nastavka iako je publika isprva čekala umjetnike da ih, za ono što su usprkos vjetru uspjeli izvesti, nagradi pljeskom.

Dramski ansambl zagrebačkog HNK čine Nina Violić u ulozi Olge, Jadranka Đokić kao Maša, Iva Jerković kao Irina, Marin Klišmanić kao Andrej, Daria Lorenci Flatz kao Nataša Ivanovna, a ostale uloge ostvarili su: Ugo Korani (Veršinin), Siniša Popović (Kuligin), Krešimir Mikić (Tusenbach), Dušan Gojić (Čebutikin), Ivan Colarić (Saljoni).

Dramaturgiju potpisuje Mirna Rustemović, scenografiju Aleksandar Denić, kostimografiju Zdravka Ivandija Kirigin, oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek dok su asistentice redatelja volonterke Tjaša Ninić i Marta Tutiš, asistent scenografa Ante Serdar te asistentica kostimografkinje Ana Mikulić.

U utorak 14. srpnja planirana je još jedna izvedba - također u 21,30 sati, također u parku Gradac.
25. travanj 2024 07:37