StoryEditorOCM
KulturaOSTAVIO JE TRAG U GRADU |

SVAKO VAM DOBRO, MAESTRO! Dugogodišnji član DSO-a, dirigent i profesor u Muzičkoj školi Ildous Galioulline otišao u mirovinu

Piše Dv
19. svibnja 2020. - 13:37
Danas je naš dugogodišnji član, dirigent i profesor u Muzičkoj školi, umjetnik koji je ostavio trag u Gradu, Ildous Galioulline, odradio svoj zadnji radni dan na mjestu horniste DSO-a, objavljeno je na Facebook-stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

- Što reći o čovjeku koji je najsretniji što vidi svoje učenike kako sviraju u orkestru? U razgovoru za Dubrovački vjesnik rekao je: “Mi smo u Rusiji naučili da moraš, kada za 20ak godina pođeš s posla, naučiti nekoga da ostane poslije tebe... Ostavljam prekrasnu postavu za idućih 25 godina. Tosam obavio.” U Dubrovnik je došao prvi put 1990. na poziv Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Baš danas nam je rekao: “ovaj grad me primio u jako teškom vremenu, a vi ste pojavili se i ostali uz mene do danas...” . A zapravo, on je ostao uz nas. Hvala mu za sve godine koje je posvetio orkestru, mladima, Gradu. Želimo mu mirne umirovljeničke dane i da ih iskoristi na najbolji mogući način, stoji u objavi. 

Ovom prilikom se i Dubrovački vjesnik pridružuje lijepim željama - svako Vam dobro u mirovini, maestro!



24. travanj 2024 13:26