StoryEditorOCM
KulturaU ČETVRTAK U LAZARETIMA

Promocija zbirke pjesama „TOČKA za UPITNIK“ Vesne Čelebić

Piše dv
8. veljače 2023. - 16:34

Krajem prošle godine Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je prvu zbirku pjesama Vesne Čelebić, „TOČKA za UPITNIK!“, predstavljanje koje je u četvrtak, 9. veljače, u Art radionici Lazareti s početkom u 19 sati. Zbirku pjesama uredila je Mariela Marković, a grafičko dizajnerski dio kao i naslovnicu potpisuje Vinko Rožić.

Vesna Čelebić u godinama je koje se lako mogu nazvati ‘srednjovječne’ (iako one ne vole da se o njima tako govori). Živi i radi u Dubrovniku. Tu je i studirala na RIT Croatia, a provela je i nekoliko godina u SAD-u. Cijelo to vrijeme zapisuje svoje više ili manje sređene misli u kvazi poetskoj formi. Danas ima dvoje djece pa manje piše, a više živi poeziju. S Društvom dubrovačkih pisaca prijateljuje već dugi niz godina i pjesme su joj objavljivane u Literatu te u Literatu Malom. Došao je red i na knjigu...

Predstavljanje u ARL vodi Mariela Marković, recitatori su Ana Raguž, Adrijana Bošković, Vesna Barišić, Marija Matana Bazdan i Sanja Tapušković, a na promociji će zasvirati i Vedran Mezei.

20. travanj 2024 01:55