StoryEditorOCM
KulturaDVORANA SV. IVANA PAVLA DRUGOG

Javna tribina u povodu dana Alzheimerove bolesti

Piše PSD.
26. rujna 2017. - 16:21

U dvorani sv. Ivana Pavla II u Dubrovniku danas je, u organizaciji Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) i Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije, na Svjetski dan Alzheimerove bolesti održana javna tribina.

Gosti javne tribine bili su voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije mr.sc. Kristina Rožić, predsjednik Udruge DUSAB Pero Kalinić, neurolog doc. dr. sc. Denis Čerimagić, viša stručna savjetnica u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko- neretvanske županije Vesna Barbarović, predsjednik savjetodavnog odbora Udruge DUSAB don Jerko Ban, skrbnik i član Udruge Miroslav Kasač te dopredsjednica Udruge i voditeljica DUSAB Kluba Beba Pažin. Osim o samoj bolesti i Udruzi na tribini je stavljen naglasak i na situacije u kojima se nalaze skrbnici osoba koje pate od demencije te na potrebu otvaranja dnevnog boravka za osobe s demencijom Dubrovačko- neretvanske županije.
 
Naglašeno je da bi otvaranje navedenog dnevnog boravka omogućilo kvalitetniju skrb za osobe koje pate od demencije, osobito za one koji se nalaze u prvom stadiju bolesti, ali bi omogućilo i obavljanje svakodnevnih obveza njihovih skrbnika koji su zapravo cijelo vrijeme angažirani oko oboljelih. Također spomenuta je i suradnja sa župom sv. Mihajla čijom bi se realizacijom omogućio poludnevni boravak za oboljele.

20. travanj 2024 12:10