StoryEditorOCM
KulturaPISCI NA IGRAMA

<br /> Predstavljena zbirka 'Everest' Draga Glamuzine

Piše DV
6. kolovoza 2017. - 10:49

U subotu je u atriju palače Sponza u okviru projekta “Pisci na Igrama” Dubrovačkih ljetnih igara predstavljena zbirka poezije Everest Draga Glamuzine.

Glumci Anja Đurinović i Ranko Zidarić interpretirali su ulomke iz autorova djela koje je dobilo ime po jednoj od pjesama u kojoj autor razmišlja o sudbini Georgea Malloryja, nestalog prilikom ekspedicije na Mount Everest 1924., a čija je sudbina ostala nepoznata sve dok nije 1999. pronađeno njegovo tijelo.

Pjesnik, publicist i urednik Drago Glamuzina istaknuo je kako je kroz novu zbirku pjesama propitivao mogućnosti bijega u vlastitu revitalizirajuću samoću.

Idejna začetnica ciklusa 'Pisci na Igrama' Mani Gotovac najavila je kako će u srijedu, 16. kolovoza, u atriju palače Sponza književni kritičar, feljtonist i esejist Zdravko Zima govoriti o Genijalnoj prijateljici Elene Ferrante, jednoj od najčitanijih suvremenih spisateljica u svijetu. Sudjelovat će urednica knjige Adriana Piteša, autorica projekta "Pisci na Igrama" Mani Gotovac i tri gosta iznenađenja.
 

18. travanj 2024 08:49