StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVremenska prognoza

Zima ne popušta! Evo kad nam stiže novo naoblačenje, pripremite se na niske temperature, kišu, bit će i snijega...

Piše dv
30. siječnja 2023. - 07:58

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, u unutrašnjosti ujutro ponegdje moguća magla, a navečer i u noći na istoku moguće slabe kratkotrajne oborine, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), donosi Slobodna Dalmacija.

Vjetar većinom slab jugozapadni, na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadni, a ujutro još ponegdje uz obalu bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 2 do 7, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Tea Blažević: Zima ne popušta

Meteorologinja N1, Tea Blažević, prognozira pretežno vedro u većem dijelu zemlje, temperature niske, -7.4 je jutros izmjereno na postaji Parg Čabar. Uslijed niskih temperatura, iz HAK-a upozoravaju na poledicu, a ističu i kako u dijelovima unutrašnjosti lokalno ima i magle. U nastavku ponedjeljka bit će uglavnom sunčano, no treba računati na promjenjivu naoblaku. Prema večeri i tijekom noći na utorak na krajnjem istoku može biti slabe oborine.

Utorak će biti uglavnom suh i pretežno sunčan. Jačat će bura i tramontana.

Od srijede ponovno raste vjerojatnost za oborinu. Već u srijedu poslijepodne tako prolazno može pasti koja kap kiše na srednjem i južnom dijelu Jadrana, kao i na istoku unutrašnjosti, gdje može zalepršati koja pahulja snijega.

I četvrtak u dijelovima unutrašnjosti može biti slabog snijega, kiše u Dalmaciji, piše N1.

U danima vikenda diljem unutrašnjosti snijeg bi mogao biti češći.

19. travanj 2024 19:57