StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBudite oprezni

Zastrašujuća snimka otkrila sve opasnosti punjenja električnih uređaja preko noći. Petero ukućana završilo u bolnici

Piše dv
8. ožujka 2023. - 22:33

Petero je osoba prevezeno u bolnicu nakon eksplozije koja je u noći na 24. veljače odjeknula obiteljskom kućom u britanskom gradu Halifaxu.

Na zastrašujućoj snimci možemo vidjeti osobu koja trči niz stepenice, vjerojatno nakon što je čula neobične zvukove u dnevnom boravku. Prije nego je stanar došao do dna stubišta, došlo je do snažne eksplozije. Plamen je u trenu progutao prostoriju, a za tren se aktivirao i alarm za dim, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kuhinja je značajno oštećena dimom i plamenom, a ukućani su se nagutali dima. Jednoj su osobi liječene opekline u ustima i grlu. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, javlja Net.hr.

Najvjerojatnije je požar izazvao električni motocikl koji se tada punio u kući. Točnije, baterija koja je stvarala previše topline.

"Iako su požari koji uključuju litijske baterije uobičajeni, posjedovanje videa koji prikazuje silovitost razvoja požara nije. Na snimci se jasno vidi da je požar bio užasan - nitko od nas ne bi želio da se ovo dogodi u našim domovima", rekao je jedan od vatrogasaca.

15. travanj 2024 20:31