StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOBJAVILI PLAN

Zaokret u Njemačkoj: Preuzimaju izraelski model borbe protiv korone, evo kako misle pobijediti 4. val

Piše dv
7. studenog 2021. - 07:36

Nijemci, koji se upravo suočavaju s četvrtima valom pandemije odlučili su primijeniti izraelsku strategiju u borbi sa SARS-CoV-2 virusom.

Nijemci su provodili cijeli niz radikalni epidemioloških mjera, a sada rješenje očigledno prvenstveno vide u cijepljenju svih koji su se već cijepili s dvije doze cjepiva i s trećom dozom odnosno tzv. boosterom.

Federalni ministar zdravstva Jens Spahn izjavio je kako četvrti val napada Njemačku punom snagom te inzistira kako se svi kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja s dvije doze trebaju cijepiti i s trećom, što je čista preslika izraelskog rješenja.

Četvrti val udara Njemačku

U Njemačkoj će cijepljenje provoditi liječnici opće prakse, ali će ponovo aktivirati centre za cijepljenje i posebne autobuse.

Drugim riječima Nijemci, koji su se do sada pokazali vrlo uspješnima u kontroli pandemije, za četvrti val vide rješenje u trećoj dozi, a ne zaoštravanju politike covid propusnica, kao što to upravo čini hrvatska vlada.

U osnovi šefovi regionalnih vlada pribojavaju se da više neće moći izbjeći novi lockdown te je i stoga politika treće doze najbolja opcija.

U pojedinim regijama već moraju oboljele od covida transferirati u druge dijelove Njemačke zbog preopterećenosti lokalnih bolnica, donosi Jutarnji hr. 

19. travanj 2024 12:01