StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEUGODNO ISKUSTVO NA GRANICI

‘Zamislite 48 putnika na suncu u autobusu bez klime, koju sliku odašiljemo u svijet?‘

Piše DV
23. svibnja 2023. - 14:21
Mirjana Alaburić opisala je neugodno iskustvo na hrvatskoj granici na Kleku/ilustracija  Denis Jerkovic/cropix/Cropix

Mirjana Alaburić, Zadranka i vodičica koja je vodila Švicarce na izlet u Dubrovnik doživjela je neugodnost na granici na Kleku, o čemu je obavijestila kolege vodiče u njihovoj zajedničkoj fb grupi, a njezinu poruku prenosimo u cijelosti:

- Dragi moji u grupi, doživjela sam neugodnost na graničnom prijelazu Klek (Neum) ulaz u Hrvatsku. Strani bus je bio djelomično u prekršaju jer je imao porezni broj, granični prijelaz najvjerojatnije Slovenija, ali nije imao naznačen prelaz kod Neuma. Carinik kaže vi ste u prekršaju i morate platiti kaznu, pravna osoba 450 eura plus vozač 300 eura - napisala je u grupi.

- Nikakav problem ako si u prekršaju, plaćaju se kazne svugdje, pa i kod nas. Velika sramota je što carinik ne poznaje program kojim mora izmijeniti zapisnik i trebalo mu je točno 3 sata i 15 minuta. Sve to vrijeme policija s drskošću zabranjuje bilo komu izaći iz autobusa, motor mora biti ugašen. Zamislite 48 putnika na suncu, koju sliku odašiljemo u svijet? Ovaj put je bila švicarska grupa. Smije li se ovo tolerirati? Za moju grupu je kasno, ali da se vama slično ne dogodi, želim ovom slučaju dati publicitet. Šaljem prigovor MUP-u i Ministarstvu turizma, uz napomenu da ide u medije - napisala je Alaburić.

- Jeste li možda i vi takvo nešto doživjeli? Pozdrav i uživajte u svom poslu - kaže na kraju poruke.

Nazvali smo gospođu Mirjanu, koja nam je potvrdila neugodni događaj i istaknula da će se zbog svega zaista obratiti MUP-u i Ministarstvu turizma i izvijestiti nas o daljnjem tijeku događaja. Na granici su joj stalno, kako kaže, spominjali Shengen, ali to nije razlog, dodaje, da se ljudima ne dozvoli izaći iz autobusa u kojem su temperature bile visoke jer je motor bio ugašen i klima nije radila, zaključila je turistička vodičica.

18. travanj 2024 02:56