StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMINISTAR ALADROVIĆ |

VLADINE MJERE O OČUVANJU RADNIH MJESTA U OŽUJKU Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji

Piše kf
15. veljače 2021. - 19:00

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je kako će unatoč blagoj relaksaciji mjera kojima je i kafićima omogućeno prodavanje kave za van, ugostitelji koji su otvorili i dalje koristiti vladine mjere za očuvanje radnih mjesta.

- Želim poručiti poduzetnicima i zaposlenicima da Vlada RH stoji iza njih. Za veljaču do kada smo mjere propisali, i epidemiološke i ekonomske, imaju pravo na mjere za očuvanje radnih mjesta u cjelosti bez obzira koliko prihoda ostvarili u ovom mjesecu. Na taj način Vlada pomaže poduzetnicima i radnicima ali i daje mogućnost određenog generiranja prihoda kroz relaksaciju mjera koje su do sada postignute. Smatramo da je to jedan optimalan način da u blagoj relaksaciji još uvijek pomognemo poslodavcima i radnicima i na taj način čuvamo zaposlenost ali i poslovnu i gospodarsku aktivnost poduzetnika – kazao je ministar Aladrović a na novinarsko pitanje ako dođedo daljnje relaksacij mjera pa se u ožujku otvore i terase hoće li biti aktualna mjera za očuvanje radnih mjesta.

- Iako djeluje kako je do ožujka kratko vrijemeu epidemiološkim okvirima, mogli smo se uvjeriti, to je dosta vremena. Kroz sljedećih 15 dana zajedno ćemo cizelirati i epidemiološke mjere s obzirom na kretanje zaraze i paralelno s tim ekonomske mjere. Od prvog dana kada se covid pojavio, a prošlo je gotovo godinu dana, mi smo ekonomske mjere donosili uvijek kao komplementarne mjere epidemiološkim mjerama. Ne vidim ni jedan razlog da to i sada ne bude tako. Vidjet ćemo što će donijeti epidemiološka situacija u sljedećem vremenu ali naglašavam hrvatska Vlada kao i do sada što je stajala uz poduzetnike i radnike tako će stajati i nadalje – naglasio je Aladrović.

19. travanj 2024 15:45