StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSuspendiran je

Vjeroučitelj u gimnaziji osumnjičen da je plaćao maloljetnim učenicima za gole slike: novi skandal trese Austriju, procurili detalji

Piše DV
9. studenog 2022. - 20:46

Austrijski dnevni list “Kronen Zeitung” pod naslovom “Učitelj u Grazu maloljetnim učenicima plaćao seksi slike” i nadnaslovom “Suspendiran”, piše kako je najnoviji seks skandal “teško uzdrmao obrazovni sustav” u Štajerskoj, austrijskoj saveznoj pokrajini, čiji je Graz glavni grad, prenosi Slobodna Dalmacija.

Austrija šokirana slučajevima pedofilije u školama: bečka nastavnica dobila dijete s 15-godišnjim učenikom, nastavnik 13-godišnjakinji slao opscene poruke...

List prenosi kako štajerski lokalni list “Steierkrone” na svojim stranicama opširno izvještava kako je u jednoj od renomiranih gimnazija u Petersgasse u Grazu, vjeroučitelj, inače vrlo omiljen kod učenika, navodno preko interneta tražio od njih da se slikaju goli i pošalju mu sliku. I to ne besplatno, nego za novac.

Nakon što je skandal otkriven mnogi se pitaju, kako je uopće moguće da nitko od roditelja ili pedagoškog osoblja u gimnaziji (u Austriji gimnazija počinje nakon četiri razreda osnovne škole i traje pet godina, dakle radi se o djeci staroj između 10 i 14 godina), nije ništa primijetio, niti se pitao odakle djeci “vlastiti” novac?

List navodi i kako je vjeroučitelj napravio lažni profil na kojem se je predstavio kao djevojčica. 

Nakon što je za sada nepoznata osoba vjeroučitelja prijavila Državnom odvjetništvu u Grazu, klupko se je počelo odmotavati. Pod sumnjom da je počinio kazneno djelo “iskorištavanja djece ili maloljetnika radi pornografije” Odvjetništvo je naredilo pretres vjeroučiteljevog stana. Pritom mu je zaplijenila sve u stanu nađene nosače podataka, uključujući laptop i mobitel.

Kako Državno tužiteljstvo još nisu pregledali oduzeti materijal, u ovome trenutku točno se ne zna koliko je žrtava među učenicima i koliko je dogo sve to trajalo, ističu mediji. Napominju kako je vjeroučitelj odmah suspendiran, te da za njega vrijedi zakonsko pravilo da je nedužan tako dugo dok mu se ne dokaže suprotno odnosno krivnja, piše Fenix.

Mediji pišu kako je navodno tražio i dobivao slike od golih učenika preko “Messenger Snapchat” usluge. U tom obliku primatelj sliku može vidjeti ili skinuti je za samo nekoliko sekundi. Nakon toga zauvijek nestaje.

19. travanj 2024 23:17