StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjavni wc na otvorenom

‘Veselju‘ u Getu nema kraja, imamo još jednu snimku turista koji se ‘olakšavaju‘ stanarima ispred ulaznih vrata. Dokle građani ovo trebaju trpjeti?

Piše G.R.
5. svibnja 2022. - 09:23

Zamislite da vam se turisti svaku večer olakšavaju ispred ulaznih vrata: uriniraju u cvijeće, onda drugu večer povrate u isti "pitar", a prije toga vam počupaju ulazna vrata, piše Slobodna.

Ništa od ovoga nismo izmislili, o svemu smo pisali. U razmaku od nekoliko dana sve su to proživljavali stanari koji žive na Obrovu, pokraj Peškarije. Tako je ponovo u srijedu (jučer) na Facebooku osvanula snimka na kojoj se vidi kako se stranci olakšavaju ispred ulaznih vrata stanara spomenute ulice u centru grada.

Izgleda da nema puno rješenja za ogorčene Getane. Ne mogu oni spriječiti turiste da se olakšavaju se gdje god stignu ili da u sebe ulijevaju litre alkohola zbog kojih agresivno čupaju vrata i kasnije povrate na istom mjestu... Već smo dugo turistička destinacija, ali nema ni traga koracima ili ulaganjima kojima bi se olakšao život domaćem stanovništvu koje trpi posljedice stihijskog turizma i komunalnog nereda.

Trebaju li se naši sugrađani koji žive u centru grada pomiriti s činjenicom da je njihovo susjedstvo postalo javni zahod za strance? Jeste li gledali emisije o policijskim intervencijama u nekim uređenijim državama gdje se strogo kažnjavaju takvi pojedinci? Žao nam je, ali Hrvatska nije takva država.

 

19. travanj 2024 06:30