StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU Njemačkoj

Veliki trgovački lanac postat će konkurencija svima omiljenom Lidlu, zbog jedne stvari mogao bi postati popularniji od drugih, evo o čemu je riječ

Piše dV
15. prosinca 2022. - 20:50

Na njemačko tržište stiže novi trgovački konkurent iz KIne koji bi mogao postati prava konkurencija Aldiju, Lidlu i Reweu, donosi Slobodna Dalmacija.

Kako prenosi “Lebensmittelzeitung”, podružnica Ochama od JD.com želi se proširiti na Njemačku. Uskoro se otvaraju prve poslovnice u gradovima u Njemačkoj. Daljnja mjesta preuzimanja za uslugu ‘Click & Collect’ također su planirana diljem Europe.

Ali što Ochamu čini tako inovativnom? Kineska tvrtka nudi novu vrstu ‘klikni i pokupi’ sustav za namirnice koji je u osnovi vrlo jednostavan. Kupci povoljno naručuju robu koju žele, a roba se isporučuje do postaje Ochama, gdje se može i preuzeti. Platite, skenirajte QR kod i ponesite robu sa sobom – princip je tako jednostavan.

Prednost ovoga je radno vrijeme, koje je namijenjeno kupcima ponuditi veću fleksibilnost u usporedbi s Rewe, Aldi and Co. Povrh toga, Ochama također želi uz namirnice, ponuditi i neprehrambene artikle, poput elektroničkih uređaja.

Kako je sam trgovac mješovitom robom najavio, u Njemačkoj se otvara devet trgovina. No, samo se kupci u Sjevernoj Rajni- Vestfaliji mogu radovati novoj usluzi, javlja Fenix magazin. 

Uz Aachen, Köln, Düsseldorf, Essen i Gelsenkirchen, internetski div već je otkrio svoje prve lokacije.

Postoji vrlo jednostavan razlog zašto su prve postaje samo u NRW. U Europi trgovac mješovitom robom trenutno ima podružnice samo u Nizozemskoj. Tamo je osnovana podružnica grupe JD.Com.

Kao rezultat toga, kupci se u početku moraju zadovoljiti pretežno nizozemskim proizvodima. Još se ne zna kada slijede proizvodi iz Njemačke.

16. travanj 2024 15:29