StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI DALJE AKTIVAN

Vatrogasci cijelu noć gasili požar kod Trogira, izgorjelo 550 ha niskog raslinja i šume

Piše jutarnji list
3. kolovoza 2021. - 07:36

Vatrogasci su cijelu noć gasili požar koji je u ponedjeljak buknuo u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu, a do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu, donosi Jutarnji.

Požar je i dalje aktivan, a stanje na južnoj i zapadnoj strani povoljno. Požar se bio približio državnoj cesti D-8 i kućama, ali iste nisu bile ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, javlja jutros portal Dalmacija News.

Nije bila ugrožena ni benzinska stanica na trogirskoj zaobilaznici. Rano jutros dignuti su kanaderi, javlja Dnevnik.hr.

Vatrogasci dežuraju na dijelovima požara koji je pod nadzorom, dok veći dio vatrom zahvaćenom područja još uvijek nije stavljen pod kontrolu, pa vatrogasci i dalje gase vatru, rekli su u županijskom vatrogasnom središtu.

Na požarištu kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak, 2. kolovoza, bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to četiri Airtractora, tri Canadaira i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza, na požarište je upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Zbog tog požara u ponedjeljak poslije podne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani u zračne luke u Zadru i Zagrebu, donosi Jutarnji.

16. travanj 2024 14:23