StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdrama u kanadi

Upali u banku s pancirkama i naoružani kao da idu u rat pa izazvali krvoproliće: ranjeno šest policajaca, pljačkaši nisu preživjeli

Piše hina
29. lipnja 2022. - 06:53

Kanadska policija ubila je dvojicu muškaraca tijekom pucnjave u utorak u banci u Britanskoj Kolumbiji u kojoj je šest policajaca ozlijeđeno, a obližnje kuće evakuirane su nakon otkrića moguće eksplozivne naprave, priopćila je policija. 

Članovi tima za hitne slučajeve stigli su na mjesto događaja u Montrealsku banku u Saanichu na otoku Vancouveru, u blizini granice s američkom državom Washington, priopćila je policija.

"Ovo je i dalje incident u tijeku s velikom nazočnošću policije na tom području", navodi se u priopćenju koje je objavila policija u Saanichu na svojoj internetskoj stranici.

"Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mjesta incidenta evakuirani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima."

Osumnjičeni su bili "teško naoružani", a prva izvješća sugeriraju da su nosili pancire, rekao je šef policije u Saanichu Dean Duthie na konferenciji za novinare, dodavši da nema više informacija o njima.

Šest policajaca prevezeno je u bolnicu s prostrijelnim ranama.

"U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške ozljede i odvedeni su na operaciju", rekao je.

18. travanj 2024 12:49