StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAVA KOD ĐAKOVA

Ubio ženu pa sebe ispred groblja, prije zločina rekao: ‘Sve sam već dogovorio s pogrebnikom‘

Piše jutarnji list
17. lipnja 2021. - 17:41

Antun G. (62) u četvrtak prijepodne hicem iz pištolja izvršio je samoubojstvo u svom osobnom automobilu parkiranom ispred groblja u Viškovcima kod Đakova, dok je pokraj njega na suvozačkom mjestu već ležalo beživotno tijelo njegove godinu dana starije supruge Ane, koju je, sumnja se, upravo Antun prethodno usmrtio također hicem iz pištolja, donosi Jutarnji.

Što je bio motiv ove obiteljske tragedije trebalo bi otkriti kriminalističko istraživanje inspektora PU osječko-baranjske i Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, iz kojeg je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Katica Martić rukovodila očevidom te naložila obdukciju oba tijela kako bi se utvrdio točan uzrok i vrijeme smrti.

Istraživanje bi trebalo otkriti i kada je točno i gdje usmrćena Ana, jer ako se može suditi prema izjavama koje smo dobili od ljudi iz Antunovog obiteljskog okruženja Anino je tijelo u trenutku kada se otkrilo da se Antun ubio već bilo "hladno i ukočeno".

Kako smo, naime, doznali iz kruga Antunove obitelji, on je u četvrtak prijepodne telefonom zvao više članova svoje obitelji, među kojima i svoga strica te brata koji živi u nedalekoj Koritni. Brata nije dobio, a sa stricem je razgovarao i pri tome mu je nekoliko puta rekao da će se ubiti.

- Nitko tome nije pridavao veliku pozornost, jer je i ranije znao prijetiti da će se ubiti - kaže nam član Antunove obitelji. Na kraju je dobio i bratovog zeta, koji se odazvao njegovom pozivu i došao u Viškovce te se našao s Antunom na parkiralištu ispred groblja koje se nalazi na glavnoj cesti koja prolazi kroz Viškovce.

- Govorio je bratovom zetu da će se ubiti, a ovaj je vidio i da ima pištolj, pa mu je govorio: „Čiča, što pričaš gluposti. Kakvu ubijanje, ajde daj mi pištolj, ne pravi sranja.” No, Antun ga nije htio poslušati. Mladić je vidio da je strina na suvozačkom mjestu i htio je s njom popričati, a lice joj je bilo pokriveno. Antun mu je rekao: „Strina spava!”. Onda mu je kazao kako je on sve dogovorio s pogrebnikom u Đakovu za lijes te mu rekao da ode kod njega to preuzeti. U jednom trenutku zamolio je bratovog zeta da ode za njega nešto u Đakovo i ovaj je na kratko otišao, a kada se vratio vidio je njegovo beživotno tijelo na vozačkom mjestu. Tada je otišao s druge strane i otkrio strinu te vidio da je ona isto mrtva, hladna i ukočena. Tko zna kad je on nju i gdje ubio - ispričao nam je član Antunove obitelji.

Bratov zet tada je pozvao policiju. Bilo je to oko 11,25 sati. Doznajemo da mu je brak s Anom bio drugi, a iz prvoga ima dvoje odrasle djece. I ona ima dvoje odrasle djece iz svoga prvog braka, a upoznali su se u Zagrebu, gdje je Antun već godinama živio i radio kao kuhar, povremeno odlazeći za poslom i na more. Ana je bila iz Zagorja, a oboje su bili članovi i jednog KUD-a u Zagrebu.

U Viškovce su često dolazili u njegovu roditeljsku kuću. Roditelji, koji su inače mirovinu zaradili u policiji, su preminuli prije nekoliko godina.

Prije 4-5 godina Antun je na istom tom groblju ispred kojeg se ubio za sebe i Anu podigao spomenik i rekao je svojoj braći i sestri: „Nas dvoje ćemo tu doći.”

Nitko, naravno nije očekivao da će to biti na tako tragičan način i to svega 20-ak metara od grobnog mjesta koje je namijenio supruzi i sebi.

Ovo, inače, nije prva ovakva tragedija u Viškovcima. Prije 32 godine u obiteljskoj kući jedan je mještanin hicem iz puške prvo usmrtio svoju suprugu, a potom i sebe, donosi Jutarnji.

19. travanj 2024 21:57