StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetlijepo je raditi

U jednome dalmatinskom gradu zaustavljen je iznenadni porast nezaposlenosti, brojke su za 20 posto bolje nego lani, iz evidencije izbrisano više od 300 osoba

Piše dv
14. lipnja 2022. - 16:37

Nezaposlenost je pojava koja muči veće i manje urbane cjeline, reklo bi se da je za manje još i teža jer je u većem gradu lakše doći do nekoga posla, donosi Slobodna Dalmacija.

Situacija s nezaposlenošću popravi se uoči sezone kada se dio radnika angažira na sezonskim poslovima.

Kako govore podaci Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, u svibnju je smanjena nezasposlenost i u Sinju, koji je u travnju bilježio porast nezaposlenosti.

U svibnju je, prema podacima HZZ-a, bilo 1.308 nezaposlenih, što je točno 12,8 posto manje nego u travnju. Na godišnjoj razini nezaposlenost je smanjena za 336 osoba ili 20,4 posto. Udio žena u ukupnoj nezaposlenosti prošli je mjesec iznosio 59 posto. Sa Zavoda su brisane 304 osobe, od kojih 228 zbog zaposlenja ili drugih poslovnih aktivnosti, piše Ferata.

image

Povećanje broja zaposlenih dobra je vijest i za grad Sinj u cjelini

Zvonimir Barišin/Cropix

Sa Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje dolaze dakle dobre vijesti kako za one koji su posao dobili, kao i za one koji ga još čekaju. Približavanje sezone i njima bi moglo donijeti poslovnu priliku.

Dobre su to vijesti naravno i za Sinj jer svaki zaposleni svojim radom i plaćom pridonosi i svome gradu.

20. travanj 2024 06:06