StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRANO SU SE OBRADOVALI

U Grudama već postoji lista za Sputnik, na njoj je navodno i stotinjak Hrvata, ali čini se da od cijepljenja ipak neće biti ništa

Piše slobodna dalmacija
16. veljače 2021. - 19:37

Ako ste pomislili da ćete moći i vi preko reda ako platite u Grudama - prevarili ste se. Iako već postoji lista koja je nastala nakon što je direktorica Zavoda za javno zdravstvo tog malog mjesta u BiH pozvala sve da se predbilježe za rusko cjepivo - kako doznaje RTL, uvoza s te adrese tako skoro neće biti, donosi Slobodna Dalmacija.

Iako se očekivalo da će tamošnji zavod za javno zdravstvo naručiti 20 tisuća doza ruskog cjepiva Sputnjik, izgleda da je negdje zapelo. Navodno se za cijepljenje u Grudama već prijavilo i stotinjak hrvatskih građana spremnih platiti tu zdravstvenu uslugu. 

"Mislim da je to u redu da dolaze, mislim da svatko ima pravo na izbor.. ali da moraju platiti. Mislim da se zdravlje ne treba naplaćivati", kaže za RTL Ante Bandić iz Gruda.

"E to morate pitati zavod za javno zdravstvo. Što vi mislite? Ne znam. Je li bi se cijepili? Da! A što kažete na Hrvate što se prijavljuju za cijepljenje? Ako je komercijalno- zašto ne", komentirao je za RTL Ivan. 

U zavodu za javno zdravstvo zapadnohercegovačkog kantona danas za RTL nisu željeli razgovarati o uvozu Sputnik cjepiva, a ravnateljica je cijeli dan nedostupna.

O uvozu cjepiva načelnik tamošnjeg stožera kaže - doznao sam sve iz medija…

"Jednostavno treba dopuštenje, dozvola fedaralnog ministarstva zdravstva da bi se mogla uvesti ta cjepiva. I za sada od toga cjepiva čini se nema ništa nažalost", jasno će načelnik Stožera civilne zaštite županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Iz federalnog ministarstva zdravstva RTL doznaje da je do njih stiglo pismo zavoda za javno zdravstvo, ali ne i zahtjev za interventni uvoz. Bez poštivanja procedure, rekli su, od cjepiva za sad nema ništa, donosi Slobodna Dalmacija.

24. travanj 2024 21:08