StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOVRATAK U ŠKOLU

U 13 županijskih škola satovi će biti skraćeni

Piše PSD.
5. rujna 2020. - 09:15
Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije upisano 1.199 učenika, od toga 758 u škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.
Većina osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija radit će po modelu A. Škole s manjim brojem učenika nastavljaju održavati nastavu kao i do sada, a one s većim koje nisu mogle nastaviti s jednosmjenskom nastavom, organiziraju nastavu u dvije smjene. Trinaest škola je zatražilo suglasnost za skraćivanje nastavnog sata kako bi se imalo dovoljno vremena za očistiti i dezinficirati prostorije između dvije smjene. Samo su se dvije škole odlučile za održavanje nastave po modelu B jer već rade u dvije smjene i nisu mogle drugačije organizirati nastavu.
Dubrovačko-neretvanska županija je još početkom svibnja nabavila dozatore i dezificijense za sve škole koji su postavljeni na svim ulazima školskih ustanova, a sada je osigurala i po 2 platnene maske za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola i sve učenike srednjih škola.
Već drugu godinu za redom Dubrovačko-neretvanska županija u svom proračunu osigurava 2.4 milijuna kuna za financiranje radnih materijala za sve učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola kojima je osnivač, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira nabavu udžbenika za istu skupinu učenika.
 
25. travanj 2024 04:05